Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Engelsk roastbiff med yorkshire pudding

Engelsk roast beef

Ingredienser

porsjoner
  • 2 kg flatbiff av storfe , entrecôte eller mørbrad kan også brukes
  • 1,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 8 stk. gulrot
  • 6 stk. persillerot
  • 300 g frosne erter

Yorkshirepudding:

  • 250 g hvetemel
  • 3 dl melk
  • 3 dl vann
  • 4 stk. egg
  • 1 ts salt
  • 6 ss smeltet smør

Brun saus: :

  • 4 ss smør
  • 4 ss hvetemel
  • 1 l kjøttkraft eller buljong
  • 0,5 ts salt
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 687 kcal
Fett 26 g
Protein 71 g
Karbohydrater 35 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Roast beef er en av Storbritannias nasjonalretter, og først og fremst en tradisjonell "Sunday Roast". Men roast beef er også svært populært som middag i julen, og blir servert med alle de tradisjonelle tilbehørene – Yorkshirepudding, stekte poteter, tre sorter grønnsaker og en god brun saus.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 2 kg flatbiff av storfe , entrecôte eller mørbrad kan også brukes
  • 1,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 8 stk. gulrot
  • 6 stk. persillerot
  • 300 g frosne erter

Yorkshirepudding:

  • 250 g hvetemel
  • 3 dl melk
  • 3 dl vann
  • 4 stk. egg
  • 1 ts salt
  • 6 ss smeltet smør

Brun saus: :

  • 4 ss smør
  • 4 ss hvetemel
  • 1 l kjøttkraft eller buljong
  • 0,5 ts salt
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 687 kcal
Fett 26 g
Protein 71 g
Karbohydrater 35 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Varm opp formene i ovnen med stekefettet før du heller i røren. Dette gjør det lettere å få puddingene ut av formene etter steking. Hvis de ikke slipper med en gang, kan du la dem stå og kjøle seg ned litt i formen, så slipper de lettere

Skjær roastbeefen i skiver og server med poteter, rotgrønnsaker, erter, yorkshirepudding og brun saus. Og som George Bernard Shaw en gang sa: "There is no love sincerer than the love of food".

Engelsk roastbiff med yorkshire pudding

På utkikk etter flere søndagsmiddager? Vi har samlet de beste søndagsmiddagene, og håper du finner din favorittmiddag. Nyt søndagen!

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12680, server:MP-PRD-WEB15 15.01.2025 07:55:32