Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Enkel sjokoladekake

Enkel sjokoladekake

Ingredienser

1  porsjoner
  • 300 g smør
  • 3,5 dl vann
  • 6 ss kakaopulver
  • 3 stk. egg
  • 3 dl lettrømme eller kefir
  • 2 ts natron
  • 4 dl sukker
  • 7 dl hvetemel
  • 1 ts salt

Glasur:

  • 200 g romtemperert smør
  • 5 dl melis
  • 6 ss kakaopulver
  • 6 ss kaffe
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (65)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

En saftig og god sjokoladekake er alltid en sikker vinner, enten du skal servere den i barnebursdag eller som pausekos på en dugnad. Denne oppskriften er superenkel og kaken kan fint lages en dag eller to på forhånd, da blir den bare enda mer saftig. 

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

1  porsjoner
  • 300 g smør
  • 3,5 dl vann
  • 6 ss kakaopulver
  • 3 stk. egg
  • 3 dl lettrømme eller kefir
  • 2 ts natron
  • 4 dl sukker
  • 7 dl hvetemel
  • 1 ts salt

Glasur:

  • 200 g romtemperert smør
  • 5 dl melis
  • 6 ss kakaopulver
  • 6 ss kaffe
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Lag gjerne kaken en dag eller to i forveien, den blir bare enda mer saftig om den får stå litt etter den er lagd.
Sjokoladekake i langpanne

Denne sjokoladekake kan du enkelt sette ditt eget preg på ved å pynte den slik som du vil. Kakestrø finnes i mange forskjellige farger og utgaver - velg den som passer din anledning. Lykke til! 

Vi har mange andre gode langpannekaker som du bør se på også, blant annet verdens beste gulrotkake med ostekrem!

Vurder oppskriften

Podcast-episode: Til deg som elsker sjokoladekake

 

Kommentarer

  • Bente Bendiksdatter Tjøsvoll

    Nydelig sjokoladekake! Glad jeg ikke leste kommentarene før jeg satte i gang, og undres i ettertid hvor forskjellige folk kan være mtp smaksløker ;) Denne var veldig enkel og veldig veldig god. Kommer definitivt til å lage den igjen ❤️ Tusen takk for jobben dere gjør!

    • Marta Ravnsborg

      Så hyggelig melding, tusen takk! 😊 Hilsen Marta, Matprat

  • Emilie Tulka Haug

    Hvordan burde jeg oppbevare denne over natten? Er kjølebod greit?

    • Marta Ravnsborg

      Hei! Om du allerede har smurt på glasur, holder kaken seg best kjølig og lufttett. Men om du venter med å smøre på glasur til kaken skal serveres kan den fint stå i romtemperatur eller i en kjølebod. Hilsen Marta, MatPrat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13651, server:MP-PRD-WEB12 08.04.2025 07:51:32 handleliste stengt