Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Entrecôte med soppstuing

Entrecôte med soppstuing

Ingredienser

2  porsjoner

Hasselbackpotet:

  • 4 stk. potet
  • 2 ss smeltet smør
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper

Soppstuing:

  • 200 g sopp f.eks. aromasopp, kantarell eller sjampinjong
  • 2 stk. sjalottløk
  • 2 båter hvitløk
  • 1 ts finhakket frisk gressløk
  • 1 ss smør
  • 2 dl kremfløte eller creme fraiche
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 1 ts frisk timian
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1097 kcal
Fett 91 g
Protein 48 g
Karbohydrater 18 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Entrecôte og soppstuing er en duo vi aldri blir lei av! Perfekt stekt biff servert sammen med hasselbackpoteter og sopp. Perfekt når du har middagsbesøk, eller bare vil kose deg ekstra med helgemiddagen. 

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

2  porsjoner

Hasselbackpotet:

  • 4 stk. potet
  • 2 ss smeltet smør
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper

Soppstuing:

  • 200 g sopp f.eks. aromasopp, kantarell eller sjampinjong
  • 2 stk. sjalottløk
  • 2 båter hvitløk
  • 1 ts finhakket frisk gressløk
  • 1 ss smør
  • 2 dl kremfløte eller creme fraiche
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 1 ts frisk timian
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1097 kcal
Fett 91 g
Protein 48 g
Karbohydrater 18 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Legg kremet soppstuing på tallerkner, og legg over skiver av biff og hasselbackpoteter ved siden av. 

Skal du lage biff til mange? Med denne metoden blir det perfekt hver gang, uavhengig av om dere er 5, 10 eller 15 gjester til bords.

Entrecôte med soppstuing

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Hva ville vært ditt siste måltid?

Podcast-episode: Slik får du perfekt entrecôte

Podcast-episode: Suksess med sopp

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12320, server:MP-PRD-WEB12 13.12.2024 04:43:24