Eplechutney

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ordet chutney stammer fra Sør-India, og betegner en rekke retter som inneholder krydder, grønnsaker og frukt. En chutney kjennetegnes ofte med at den er både hot, søt og sur. Syrlige norske epler egner seg perfekt i denne chutneyen, som passer like godt til moden ost som til trauste, norske kjøttretter.

Ingredienser

1  porsjoner
  • 6 stk. eple
  • 2 dl eplecidereddik
  • 200 g brunt sukker
  • 3 stk. sjalottløk , i ringer
  • 1 stk. finhakket rød chili
  • 2 ts revet frisk ingefær
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • skall av 0,5 stk. sitron
  • 0,25 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Slik gjør du

Oppbevar glassene mørkt og kjølig.