Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Eplevin 3

Eplevin

Ingredienser

1  porsjoner

ca. 20 flasker

  • 500 g rosiner
  • 12- 15 kg eple som har vært frosset, men er tint
  • 15 g vinsyre
  • ca. 12 l vann
  • 1 pk saga vingjær (á 5 g)
  • ca. 5 kg sukker
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 26587 kcal
Fett 15 g
Protein 19 g
Karbohydrater 6397 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (17)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Eplevinmaking er en perfekt høstaktivitet. Det er lett å lage og vinen smaker som himmelsk, fløyelsmyk nektar. En porsjon av denne oppskriften, gir ca. 20 liter eplevin. Mengde vin varierer noe avhengig av mengde saft i eplene.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

1  porsjoner

ca. 20 flasker

  • 500 g rosiner
  • 12- 15 kg eple som har vært frosset, men er tint
  • 15 g vinsyre
  • ca. 12 l vann
  • 1 pk saga vingjær (á 5 g)
  • ca. 5 kg sukker
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 26587 kcal
Fett 15 g
Protein 19 g
Karbohydrater 6397 g

Slik gjør du

For å lage eplevin trenger du 2 vinanker eller plastdunker med gjærlås og 1 hevert.

Utstyret må være godt rengjort.

trinn du kan merke av
Ikke la vinen modne for lenge, da forsvinner mye av de fruktige eplearomaene.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:11.21.1.12109, server:MP-PRD-WEB14 21.11.2024 07:21:16