Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Eplevin 3

Eplevin

Ingredienser

1  porsjoner

ca. 20 flasker

  • 500 g rosiner
  • 12- 15 kg eple som har vært frosset, men er tint
  • 15 g vinsyre
  • ca. 12 l vann
  • 1 pk saga vingjær (á 5 g)
  • ca. 5 kg sukker
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (17)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Eplevinmaking er en perfekt høstaktivitet. Det er lett å lage og vinen smaker som himmelsk, fløyelsmyk nektar. En porsjon av denne oppskriften, gir ca. 20 liter eplevin. Mengde vin varierer noe avhengig av mengde saft i eplene.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

1  porsjoner

ca. 20 flasker

  • 500 g rosiner
  • 12- 15 kg eple som har vært frosset, men er tint
  • 15 g vinsyre
  • ca. 12 l vann
  • 1 pk saga vingjær (á 5 g)
  • ca. 5 kg sukker

Slik gjør du

For å lage eplevin trenger du 2 vinanker eller plastdunker med gjærlås og 1 hevert.

Utstyret må være godt rengjort.

trinn du kan merke av
Ikke la vinen modne for lenge, da forsvinner mye av de fruktige eplearomaene.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Kommentarfeltet er stengt i sommerferien! Vi åpner igjen 5. august. GOD SOMMER!

    version:11.21.1.10494, server:MP-PRD-WEB14 27.07.2024 18:28:52