Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Fargerik Pavlova
På MatStart kan barna lage en morsom og fargerik Unicorn pavlova. Besøk matstart.no

Fargerik Pavlova

Ingredienser

porsjoner
  • 6 stk. eggehvite
  • 0,25 ts salt
  • 375 g sukker
  • 3 ts maisenna
  • 1,5 ts hvitvinseddik
  • 5 dråper matfarge , gjerne i ulike farger eks. rød, sort og mint grønn

Eggekrem:

  • 8 stk. eggeplomme
  • 6 dl melk
  • 1 dl sukker
  • 2 ss maisenna
  • 6 stk. gelatinplater

Pynt:

  • 3 dl kremfløte
  • 125 g bjørnebær
  • 125 g blåbær
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Fargerik Pavlova er noe for deg som har lagd den klassiske Pavlova kaken noen ganger før, og nå kunne tenkt seg å prøve noe nytt. Noe som imponerer! Server deilig krem ved siden av slik at alle ser det fotte kunstverket ditt og legg på frukt eller bær som skaper kontraster til fargene i kaken.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 6 stk. eggehvite
  • 0,25 ts salt
  • 375 g sukker
  • 3 ts maisenna
  • 1,5 ts hvitvinseddik
  • 5 dråper matfarge , gjerne i ulike farger eks. rød, sort og mint grønn

Eggekrem:

  • 8 stk. eggeplomme
  • 6 dl melk
  • 1 dl sukker
  • 2 ss maisenna
  • 6 stk. gelatinplater

Pynt:

  • 3 dl kremfløte
  • 125 g bjørnebær
  • 125 g blåbær

Slik gjør du

trinn du kan merke av

 8. Stek kaken ca. 1 1/2 time på nederste rille i stekeovnen til bunnen er sprø på yttersiden. Skru av ovnen og la kakebunnen stå i stekeovnen til den er avkjølt, gjerne over natten med ovnsdøra på gløtt.

Trekk kjelen til side hvis det tykner raskere enn du rekker å røre jevnt, ellers kan kremen sprekke (skille seg). Sett kjelen tilbake på platen for å tykne videre til passe konsistens.
Marengsbunnen kan lages flere dager i forveien, bare oppbevar den tørt og innpakket i litt bakepapir. Varier gjerne med frukt og bær etter sesong, og har du dårlig tid kan du servere en ferdig vaniljekrem ved siden av også.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Perfekt Pavlova

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Kommentarfeltet er stengt i sommerferien! Vi åpner igjen 5. august. GOD SOMMER!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9981, server:MP-PRD-WEB12 16.07.2024 15:00:52