Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Farsert kalkunfilet

Farsert kalkunfilet

Ingredienser

8  porsjoner

Farse:

  • 1 ts salt
  • 1 stk. egg
  • 0,5 ss potetmel
  • 2 stk. finhakket sjalottløk
  • 4 båter finhakket hvitløk
  • 8 stk. soltørkede tomater ,i strimler
  • 50 g chorizopølse , i strimler
  • 0,5 stk. eple , i små terninger
  • 2 ss hakket frisk kruspersille
  • 0,25 ts kvernet pepper
  • 2 ss nøytral olje eller smør til steking

Potet- og sellerimos:

  • 1,5 kg potet
  • 0,5 kg sellerirot
  • 100 g smør
  • ca. 5 dl melk
  • ca. 0,5 ts revet muskatnøtt

Kremet soppsaus:

  • ca. 35 g tørket sopp (eller 200 g fersk)
  • 5 dl vann
  • 1 stk. kyllingbuljongterning
  • 3 stk. sjalottløk
  • 2 ss smør
  • 2 ss hvetemel
  • 2 ss soyasaus
  • saft av 0,25 stk. sitron

Glaserte grønnsaker:

  • 850 g sjalottløk eller annen småløk
  • 4 stk. gulrot
  • 2 ss smør
  • 2 ss sukker
  • 2 ss rødvinseddik eller eplecidereddik
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Gjør litt ekstra ut av kalkunfileten til jul eller nyttår! Bruk innerfileten og enden av fileten til en smakfull, saftig farse, og fyll fileten med farsen. Servert med glasert gulrot og småløk, kremet soppsaus og potet- og sellerimos garanterer vi en begeistrede gjester og feststemning!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

8  porsjoner

Farse:

  • 1 ts salt
  • 1 stk. egg
  • 0,5 ss potetmel
  • 2 stk. finhakket sjalottløk
  • 4 båter finhakket hvitløk
  • 8 stk. soltørkede tomater ,i strimler
  • 50 g chorizopølse , i strimler
  • 0,5 stk. eple , i små terninger
  • 2 ss hakket frisk kruspersille
  • 0,25 ts kvernet pepper
  • 2 ss nøytral olje eller smør til steking

Potet- og sellerimos:

  • 1,5 kg potet
  • 0,5 kg sellerirot
  • 100 g smør
  • ca. 5 dl melk
  • ca. 0,5 ts revet muskatnøtt

Kremet soppsaus:

  • ca. 35 g tørket sopp (eller 200 g fersk)
  • 5 dl vann
  • 1 stk. kyllingbuljongterning
  • 3 stk. sjalottløk
  • 2 ss smør
  • 2 ss hvetemel
  • 2 ss soyasaus
  • saft av 0,25 stk. sitron

Glaserte grønnsaker:

  • 850 g sjalottløk eller annen småløk
  • 4 stk. gulrot
  • 2 ss smør
  • 2 ss sukker
  • 2 ss rødvinseddik eller eplecidereddik

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Potetmosen kan gjerne varieres på mange ulike måter. Jordskokk, søtpotet eller persillerot kan erstatte sellerirot, og smakstilsetningene kan være for eksempel hvitløk, urter eller hakket oliven.
Bruk fersk eller hermetisk sopp i stedet for tørket. 35 g tørket sopp tilsvarer ca. 200 g fersk sopp. Bruker du fersk sopp er det en fordel å forvelle/steke den før videre bruk. Bruker du hermetisk sopp kan kraften fra boksen brukes i sausen.
Varier grønnsakene ut fra hva du liker best. Ovnsbakte rotgrønnsaker i strimler eller smørdampede aspargesbønner er gode alternativer.

Server den farserte kalkunfileten i skiver med glasert gulrot og småløk, kremet soppsaus og potet- og sellerimos.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Kommentarfeltet er stengt i sommerferien! Vi åpner igjen 5. august. GOD SOMMER!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.10494, server:MP-PRD-WEB15 27.07.2024 14:26:23