Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Fermentert ketchup

Fermentert ketchup

Ingredienser

porsjoner

Gir ca. 7.5 dl ferdig ketchup

  • 540 g tomatpuré
  • 2 ss myse
  • 70 g lønnesirup
  • 2 ss eplecidereddik
  • 1 ts malt allehånde
  • 10 g salt
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Den aller beste ketchupen lager du enkelt selv! Fermentert ketchup smaker godt, er bedre for magen og passer til det meste. Lag en diger porsjon, så har du deilig tilbehør til maten i lang tid. Tilsett gjerne chili, hvitløk eller krydder for smaksvariasjon.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner

Gir ca. 7.5 dl ferdig ketchup

  • 540 g tomatpuré
  • 2 ss myse
  • 70 g lønnesirup
  • 2 ss eplecidereddik
  • 1 ts malt allehånde
  • 10 g salt

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Myse fungerer som en startkultur, og setter i gang fermenteringen. Alternativt kan du bruke lake fra fermenterte grønnsaker, vannkefir, kombucha eller lignende for starte fermenteringen. 

Fermenteringen vil fortsette sakte i kjøleskapet, så ikke la glasset stå for lenge i romtemperatur. Da vil det fort kunne smake overgjæret. 

Oppbevar fermentert ketchup i kjøleskapet, eventuelt frys ned i mindre porsjoner for lenger holdbaret. 

Fermentert ketchup

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Kimchi og fermentering for nybegynnere

Podcast-episode: Maten magen din digger

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Kommentarfeltet er stengt i sommerferien! Vi åpner igjen 5. august. GOD SOMMER!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.10494, server:MP-PRD-WEB15 27.07.2024 14:17:34