Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Fermentert ketchup

Fermentert ketchup

Ingredienser

porsjoner

Gir ca. 7.5 dl ferdig ketchup

  • 540 g tomatpuré
  • 2 ss myse
  • 70 g lønnesirup
  • 2 ss eplecidereddik
  • 1 ts malt allehånde
  • 10 g salt
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 658 kcal
Fett 1 g
Protein 26 g
Karbohydrater 128 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Den aller beste ketchupen lager du enkelt selv! Fermentert ketchup smaker godt, er bedre for magen og passer til det meste. Lag en diger porsjon, så har du deilig tilbehør til maten i lang tid. Tilsett gjerne chili, hvitløk eller krydder for smaksvariasjon.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner

Gir ca. 7.5 dl ferdig ketchup

  • 540 g tomatpuré
  • 2 ss myse
  • 70 g lønnesirup
  • 2 ss eplecidereddik
  • 1 ts malt allehånde
  • 10 g salt
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 658 kcal
Fett 1 g
Protein 26 g
Karbohydrater 128 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Myse fungerer som en startkultur, og setter i gang fermenteringen. Alternativt kan du bruke lake fra fermenterte grønnsaker, vannkefir, kombucha eller lignende for starte fermenteringen. 

Fermenteringen vil fortsette sakte i kjøleskapet, så ikke la glasset stå for lenge i romtemperatur. Da vil det fort kunne smake overgjæret. 

Oppbevar fermentert ketchup i kjøleskapet, eventuelt frys ned i mindre porsjoner for lenger holdbaret. 

Fermentert ketchup

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Kimchi og fermentering for nybegynnere

Podcast-episode: Maten magen din digger

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12510, server:MP-PRD-WEB14 30.12.2024 17:07:23