Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Ferskenterte med mandelkrem

Ferskenterte med mandelkrem

Ingredienser

12  porsjoner

Mørdeig

  • 250 g smør
  • 300 g hvetemel
  • 120 g melis
  • 2 stk. eggeplomme

Mandelkrem:

  • 125 g smør
  • 125 g sukker
  • 2 stk. egg
  • 125 g mandler , malt

Ferskener:

  • 2,5 dl vann
  • 200 g sukker
  • 1 stk. vaniljestang , delt på langs
  • 2 ss mandellikør , eller annen likør
  • 8 stk. fersken , gjerne fra boks

Glasur og pynt:

  • 2 ss aprikossyltetøy
  • 20 g mandelflak
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 604 kcal
Fett 35 g
Protein 9 g
Karbohydrater 61 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ferskenterte kan serveres til en god kopp kaffe, og fungerer også godt som dessert servert med litt is eller krem.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

12  porsjoner

Mørdeig

  • 250 g smør
  • 300 g hvetemel
  • 120 g melis
  • 2 stk. eggeplomme

Mandelkrem:

  • 125 g smør
  • 125 g sukker
  • 2 stk. egg
  • 125 g mandler , malt

Ferskener:

  • 2,5 dl vann
  • 200 g sukker
  • 1 stk. vaniljestang , delt på langs
  • 2 ss mandellikør , eller annen likør
  • 8 stk. fersken , gjerne fra boks

Glasur og pynt:

  • 2 ss aprikossyltetøy
  • 20 g mandelflak
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 604 kcal
Fett 35 g
Protein 9 g
Karbohydrater 61 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB14 21.11.2024 11:38:16