Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Festkylling

Festkylling

Ingredienser

6  porsjoner
  • 1 stk. kylling (ca. 1500 g)
  • 0,5 stk. løk
  • 50 g mykt smør
  • 0,25 ts malt nellik
  • 0,25 ts malt kanel
  • 0,25 ts malt ingefær
  • 1 ss finhakket frisk kruspersille
  • finrevet skall av 1 stk. appelsin
  • 3 stk. eple
  • 2 kvister frisk timian eller andre friske urter

Nøttesalsa:

  • 50 g pecannøtter
  • 50 g pistasjnøtter
  • 50 g pinjekjerner
  • 50 g svisker
  • 50 g tørket aprikos
  • 50 g tørkede dadler (evt. de fruktene du selv ønsker)
  • 75 g smør
  • 2 ss soyasaus

Portvinssaus:

  • 1 stk. finhakket sjalottløk
  • 2 ss smør
  • 2 dl portvin (evt. madeira)
  • 6 dl stekesjy (evt. buljong)
  • 4 ss smør

Potet- og sellerikrem:

  • 400 g potet
  • 400 g sellerirot
  • 50 g smør
  • 3 dl kremfløte (evt. crème fraîche)
  • ca. 0,25 ts revet muskatnøtt

Til servering:

  • 2 stk. pære
  • 1 ss smør
  • 2 ss honning
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Server helstekt kylling til fest! Denne kyllingen er eksotisk krydret og har spennende tilbehør. Midt i blinken til det lille nyttårsselskapet.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

6  porsjoner
  • 1 stk. kylling (ca. 1500 g)
  • 0,5 stk. løk
  • 50 g mykt smør
  • 0,25 ts malt nellik
  • 0,25 ts malt kanel
  • 0,25 ts malt ingefær
  • 1 ss finhakket frisk kruspersille
  • finrevet skall av 1 stk. appelsin
  • 3 stk. eple
  • 2 kvister frisk timian eller andre friske urter

Nøttesalsa:

  • 50 g pecannøtter
  • 50 g pistasjnøtter
  • 50 g pinjekjerner
  • 50 g svisker
  • 50 g tørket aprikos
  • 50 g tørkede dadler (evt. de fruktene du selv ønsker)
  • 75 g smør
  • 2 ss soyasaus

Portvinssaus:

  • 1 stk. finhakket sjalottløk
  • 2 ss smør
  • 2 dl portvin (evt. madeira)
  • 6 dl stekesjy (evt. buljong)
  • 4 ss smør

Potet- og sellerikrem:

  • 400 g potet
  • 400 g sellerirot
  • 50 g smør
  • 3 dl kremfløte (evt. crème fraîche)
  • ca. 0,25 ts revet muskatnøtt

Til servering:

  • 2 stk. pære
  • 1 ss smør
  • 2 ss honning
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Usikker på hvilken honning du skal velge? Vi heier på norske produsenter - velg norsk honning når du har mulighet. I tillegg finnes det utallige typer å velge i. Lær mer om honning og smak!

Server med potet- og sellerikremen, resten av nøttesalsaen og konsentrert portvinssaus.

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.13980, server:MP-PRD-WEB11 25.04.2025 13:47:34 handleliste stengt