Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Fisk- og skalldyrsuppe

Fisk- og skalldyrsuppe

Ingredienser

porsjoner
  • 0,5 kg friske blåskjell
  • 1 båt finhakket hvitløk (eller mer)
  • 1 ss smør
  • 1,5 dl hvitvin
  • 2 ss finhakket sjalottløk
  • 1 stk. vårløk
  • 8 dl fiskekraft + blåskjellkraft
  • 1 stk. stjerneanis (hel)
  • 3 dl kremfløte
  • 100 g steinbitfilet eller annen hvit fisk
  • 200 g laksefilet eller ørretfilet
  • 1 stk. eggeplomme
  • 600 g reker
  • 1 ss hakket frisk koriander
  • 0,5 stk. finhakket rød chili
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (10)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

En nydelig fiskesuppe med rik smak og en liten touch av stjerneanis. En perfekt forrett. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

porsjoner
  • 0,5 kg friske blåskjell
  • 1 båt finhakket hvitløk (eller mer)
  • 1 ss smør
  • 1,5 dl hvitvin
  • 2 ss finhakket sjalottløk
  • 1 stk. vårløk
  • 8 dl fiskekraft + blåskjellkraft
  • 1 stk. stjerneanis (hel)
  • 3 dl kremfløte
  • 100 g steinbitfilet eller annen hvit fisk
  • 200 g laksefilet eller ørretfilet
  • 1 stk. eggeplomme
  • 600 g reker
  • 1 ss hakket frisk koriander
  • 0,5 stk. finhakket rød chili
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Helge Skjærum

    Pkt 1 i oppskriften: Skrubb blåskjellene godt. Kast dem som ikke lukker seg. Dette må jo være feil...😊

    • Cecilie Maske

      Hei, Helge! Nei, egentlig ikke.. Men det burde også stått at man skal knipse på skjellene, og de som ikke lukker seg skal kastes. Og de som ikke åpner seg når de er dampet skal også kastes. Hilsen Cecilie, MatPrat

      • Cecilie Maske

        PS: Dette med å skrubbe dem er nok en etterlevning fra den gang vi sanket ville blåskjell og ikke kjøpte dem i butikken.... Nå holder det å gå over skjellene og fjerne "skjegget". Mvh Cecilie

  • Stig Vegard Sperstad

    Har laget denne i mange år. Alltid en slager!

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13651, server:MP-PRD-WEB14 13.04.2025 15:15:26 handleliste stengt