Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Fiskefrikassé med rød og hvit fisk

Fiskefrikassé med rød og hvit fisk

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g kveitefilet
  • 400 g ørretfilet
  • 1 stk. løk
  • 2 stk. gulrot
  • 2 stk. persillerot
  • 1 stk. fennikel
  • 50 g sukkererter
  • 3 ss smør eller margarin
  • 1,5 ss hvetemel
  • 1 dl hvitvin (kan utelates)
  • 0,5 ss finhakket frisk rosmarin
  • 0,5 ss finhakket frisk timian
  • 6 dl fiskekraft
  • 3 dl kremfløte eller créme fraîche
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En smakfull fiskegryte med grønnsaker, nydelig saus og fersk fisk. Vi har brukt ørret og kveite i vår frikassé, men her er det mange muligheter. Spanderer du litt blåskjell, reker eller andre skalldyr i frikaséen, blir den enda bedre.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g kveitefilet
  • 400 g ørretfilet
  • 1 stk. løk
  • 2 stk. gulrot
  • 2 stk. persillerot
  • 1 stk. fennikel
  • 50 g sukkererter
  • 3 ss smør eller margarin
  • 1,5 ss hvetemel
  • 1 dl hvitvin (kan utelates)
  • 0,5 ss finhakket frisk rosmarin
  • 0,5 ss finhakket frisk timian
  • 6 dl fiskekraft
  • 3 dl kremfløte eller créme fraîche
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server med små, kokte poteter eller godt ferskt brød.

Frikasseen blir aller best med hjemmelaget fiskekraft, men det finnes også gode buljonger i butikken. All slags fisk kan brukes, men prøv å velge fiskseslag som ikke faller fra hverandre så lett. Suppler gjerne med skalldyr - det gjør frikasseen enda bedre.

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Kristin Fuhre

    Kan jeg droppe hvitvinen?

    • Cecilie Maske

      Hei, Kristin! Ja, det kan du! Smak eventuelt til til med litt sitronsaft. Hilsen Cecilie, MatPrat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13651, server:MP-PRD-WEB12 05.04.2025 14:03:52 handleliste stengt