Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Flatbiff av rein med ertepuré

Flatbiff av rein med ertepuré

Ingredienser

porsjoner

Løkmarmelade:

  • 1 stk. finhakket rødløk
  • 1 ss nøytral olje til steking
  • 4 ss sukker
  • 4 ss eplecidereddik
  • 0,5 ts salt

Syltet løk:

  • 1 stk. finhakket rød chili
  • 1 dl vann
  • 0,5 dl sukker
  • 0,5 dl eplecidereddik
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 stk. rødløk i tynne båter

Kokte poteter:

  • 6 stk. potet

Ertepuré:

  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 2 stk. vårløk i tynne skiver (kun det grønne)
  • 1 ss smør til steking
  • 250 g frosne erter
  • 0,5 dl oksekraft
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Til anretning:

  • 4 ss crème fraîche orginal, 35 %
  • 4 stilker frisk timian
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Norsk reinsdyrkjøtt er fantastisk. Sammen med potet, ertepuré, syltet rødløk og rødløksmarmelade blir dette en perfekt kombinasjon å servere gjestene dine.  

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

porsjoner

Løkmarmelade:

  • 1 stk. finhakket rødløk
  • 1 ss nøytral olje til steking
  • 4 ss sukker
  • 4 ss eplecidereddik
  • 0,5 ts salt

Syltet løk:

  • 1 stk. finhakket rød chili
  • 1 dl vann
  • 0,5 dl sukker
  • 0,5 dl eplecidereddik
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 stk. rødløk i tynne båter

Kokte poteter:

  • 6 stk. potet

Ertepuré:

  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 2 stk. vårløk i tynne skiver (kun det grønne)
  • 1 ss smør til steking
  • 250 g frosne erter
  • 0,5 dl oksekraft
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Til anretning:

  • 4 ss crème fraîche orginal, 35 %
  • 4 stilker frisk timian
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Flatbiffen er lite stekt når kjøttet har en kjernetemperatur på 53-55 °C, er medium stekt på 60 °C, medium pluss ved 65-70 °C og er gjennomstekt på 76 °C.

Stivpisk gjerne crème fraiche litt før serveringen, da holder den formen bedre.

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.13485, server:MP-PRD-WEB15 14.03.2025 01:18:47 handleliste stengt