Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Florentinsk ostekake

Florentinsk ostekake

Ingredienser

16  porsjoner

Bunn:

  • 180 g digestive kjeks eller annen grov kjeks
  • 1 ss brunt sukker
  • 1 ss malt kanel
  • 80 g smeltet smør

Krem:

  • 400 g kremost naturell
  • 300 g cottage cheese
  • 5 stk. egg
  • 30 g kakaopulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 250 g sukker
  • 3 ss sterk kaffe
  • 2 ts malt kanel

Glasur:

  • 2,5 dl seterrømme eller créme fraîche
  • 125 g melis

Pynt:

  • 50 g revet kokesjokolade
  • 2 ts malt kanel
  • 2 ts kakaopulver
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Florentinsk ostekake er en bakt ostekake med rømmelokk. Ostekaken er laget av kremost og cottage cheese og har en nydelig smak av kanel, sjokolade og kakao.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

16  porsjoner

Bunn:

  • 180 g digestive kjeks eller annen grov kjeks
  • 1 ss brunt sukker
  • 1 ss malt kanel
  • 80 g smeltet smør

Krem:

  • 400 g kremost naturell
  • 300 g cottage cheese
  • 5 stk. egg
  • 30 g kakaopulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 250 g sukker
  • 3 ss sterk kaffe
  • 2 ts malt kanel

Glasur:

  • 2,5 dl seterrømme eller créme fraîche
  • 125 g melis

Pynt:

  • 50 g revet kokesjokolade
  • 2 ts malt kanel
  • 2 ts kakaopulver
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:11.21.1.13485, server:MP-PRD-WEB11 13.03.2025 16:41:19 handleliste stengt