Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Fløtesaus til kalkun

Fløtesaus til kalkun

Ingredienser

porsjoner

Kalkunkraft:

  • 2 stk. gulrot
  • 1 stk. løk
  • 150 g sellerirot
  • 1 stk. innmatpose fra kalkun
  • 2 ss smør til bruning
  • ca. 2 l vann , eller til det dekker

Fløtesaus:

  • 1,4 l kalkunkraft (evt. hønsebuljong til riktig mengde)
  • 1,5 dl hvetemel
  • 2 dl vann
  • 2 dl kremfløte
  • 2 ss portvinsgelé (evt. ripsgelé)
  • 4 ss soyasaus
  • 4 dråper sukkerkulør
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (10)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Innmatposen fra en hel kalkun gir en god base for deilig kalkunkraft. Av kraften kan du enkelt lage en fyldig og god fløtesaus som passer ypperlig til det milde kalkunkjøttet.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Kalkunkraft:

  • 2 stk. gulrot
  • 1 stk. løk
  • 150 g sellerirot
  • 1 stk. innmatpose fra kalkun
  • 2 ss smør til bruning
  • ca. 2 l vann , eller til det dekker

Fløtesaus:

  • 1,4 l kalkunkraft (evt. hønsebuljong til riktig mengde)
  • 1,5 dl hvetemel
  • 2 dl vann
  • 2 dl kremfløte
  • 2 ss portvinsgelé (evt. ripsgelé)
  • 4 ss soyasaus
  • 4 dråper sukkerkulør
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

Fløtesaus 2Du trenger: Innmat fra kalkun, gulrot, løk, sellerirot, smør, vann, hvetemel, hønsebuljongterning, kremfløte, portvinsgele/ripsgele, soyasaus, sukkerkulør, salt og pepper.

trinn du kan merke av
Fløtesaus 3a
Fløtesaus 3b

Spe eventuelt på med hønsebuljong utblandet i vann til du får riktig mengde.

Fløtesaus 3c

For å få ekstra god smak på sausen kan du tilsette litt stekesjy fra kalkunen. Kok da sausen i ytterligere noen minutter til du har en fyldig saus. Pisk eventuelt inn en spiseskje kaldt smør rett før servering. Det gir en blank og smakfull saus.

Fløtesaus 4

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Krizel Polego Sævik

    Kan jeg bruke tyttebærsyltetøy isteden for ripsgele/portvinsgele?

    • Marta Ravnsborg

      Hei! Det kan du prøve på :-) Hilsen Marta, Matprat

  • Kenneth Krokå

    Perfekt!👍👍

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13651, server:MP-PRD-WEB14 07.04.2025 14:04:44 handleliste stengt