Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Fløtesaus til kalkun

Fløtesaus til kalkun

Ingredienser

porsjoner

Kalkunkraft:

  • 2 stk. gulrot
  • 1 stk. løk
  • 150 g sellerirot
  • 1 stk. innmatpose fra kalkun
  • 2 ss smør til bruning
  • ca. 2 l vann , eller til det dekker

Fløtesaus:

  • 1,5 l kalkunkraft (evt. hønsebuljong til riktig mengde)
  • 1,5 dl hvetemel
  • 2 dl vann
  • 2 dl kremfløte
  • 2 ss portvinsgelé (evt. ripsgelé)
  • 4 ss soyasaus
  • 4 dråper sukkerkulør
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (8)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Innmatposen fra en hel kalkun gir en god base for deilig kalkunkraft. Av kraften kan du enkelt lage en fyldig og god fløtesaus som passer ypperlig til det milde kalkunkjøttet.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Kalkunkraft:

  • 2 stk. gulrot
  • 1 stk. løk
  • 150 g sellerirot
  • 1 stk. innmatpose fra kalkun
  • 2 ss smør til bruning
  • ca. 2 l vann , eller til det dekker

Fløtesaus:

  • 1,5 l kalkunkraft (evt. hønsebuljong til riktig mengde)
  • 1,5 dl hvetemel
  • 2 dl vann
  • 2 dl kremfløte
  • 2 ss portvinsgelé (evt. ripsgelé)
  • 4 ss soyasaus
  • 4 dråper sukkerkulør
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Slik gjør du

Fløtesaus 2Du trenger: Innmat fra kalkun, gulrot, løk, sellerirot, smør, vann, hvetemel, hønsebuljongterning, kremfløte, portvinsgele/ripsgele, soyasaus, sukkerkulør, salt og pepper.

trinn du kan merke av
Fløtesaus 3a
Fløtesaus 3b

Spe eventuelt på med hønsebuljong utblandet i vann til du får riktig mengde.

Fløtesaus 3c

For å få ekstra god smak på sausen kan du tilsette litt stekesjy fra kalkunen. Kok da sausen i ytterligere noen minutter til du har en fyldig saus. Pisk eventuelt inn en spiseskje kaldt smør rett før servering. Det gir en blank og smakfull saus.

Fløtesaus 4

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Kommentarfeltet er stengt i sommerferien! Vi åpner igjen 5. august. GOD SOMMER!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9981, server:MP-PRD-WEB11 16.07.2024 14:02:17