Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Fløyelsmyk sjokolademoussekake

Fløyelsmyk sjokolade­moussekake

Ingredienser

12  porsjoner

Havrebunn:

  • 2 stk. egg
  • 2 dl sukker
  • 2 ss hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 4 dl lettkokte havregryn

Sjokolademousse:

  • 4 dl kremfløte
  • 450 g kokesjokolade
  • 4 stk. eggehvite
  • 200 g melis
  • 8 stk. eggeplomme
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (1)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Denne kaken har en luftig og fløyelsmyk sjokoladekrem som smelter i munnen. Havrebunnen  er spennende og bidrar med konsistens og harmonerende smak. Kjempelekkert og utrolig godt!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

12  porsjoner

Havrebunn:

  • 2 stk. egg
  • 2 dl sukker
  • 2 ss hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 4 dl lettkokte havregryn

Sjokolademousse:

  • 4 dl kremfløte
  • 450 g kokesjokolade
  • 4 stk. eggehvite
  • 200 g melis
  • 8 stk. eggeplomme

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Kaken bør stå i kjøleskapet i minimum 2,5 timer før den skal serveres. Kaken kan også med fordel fryses, siden den da blir lettere å få pen ut av formen. Varm opp siden på formen med en varm klut eller med hendene, bruk en varm liten kniv langs kanten for å løsne. Fryser du kaken bør den stå ute i romtemperatur i ca. 40 minutter før den skal serveres.

Gi kaken et lett kakaodryss på toppen før servering.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Til deg som elsker sjokoladekake

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Kommentarfeltet er stengt i sommerferien! Vi åpner igjen 5. august. GOD SOMMER!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9981, server:MP-PRD-WEB14 16.07.2024 13:04:24