Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Focaccia pizza med laks og jordbær

Focaccia pizza med laks og jordbær

Ingredienser

porsjoner

Focaccia deig:

  • 500 g hvetemel
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 pk gjær (fersk eller tørr)
  • 3,5 dl vann
  • 1 ss honning
  • 2 ss nøytral olje
  • 2 ss nøytral olje som topping
  • 2 ts flaksalt

Pizzatopping:

  • 200 g salmalaks
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 100 g jordbær
  • ca. 50 g babyspinat
  • 100 g fetaost
  • 1 ss sesamfrø
  • 4 stilker frisk koriander
  • 3 ss ponzusaus
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 493 kcal
Fett 18 g
Protein 22 g
Karbohydrater 54 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Hva liker du best av focaccia og pizza? Her slipper du å velge! En saftig og tykk bunn toppet med laks, søte jordbær og hjemmelaget ponzusaus

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Focaccia deig:

  • 500 g hvetemel
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 pk gjær (fersk eller tørr)
  • 3,5 dl vann
  • 1 ss honning
  • 2 ss nøytral olje
  • 2 ss nøytral olje som topping
  • 2 ts flaksalt

Pizzatopping:

  • 200 g salmalaks
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 100 g jordbær
  • ca. 50 g babyspinat
  • 100 g fetaost
  • 1 ss sesamfrø
  • 4 stilker frisk koriander
  • 3 ss ponzusaus
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 493 kcal
Fett 18 g
Protein 22 g
Karbohydrater 54 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Når deigen eltes i kjøkkenmaskin vil temperaturen gradvis stige. Tidligere var det anbefalt å lunke væsken til 37 °C, men med tilstrekkelig elting vil temperaturen stige for mye og gjærcellene kan dø. Bruk derfor kald eller romtemperert væske. Hevingen kan noen ganger ta litt lengre tid, avhengig av deigtemperatur - men deigen vil også få en bedre smak.

Focaccia pizza med laks og jordbær

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: 17. mai med norsk mat og drikke

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB14 26.11.2024 07:39:59