Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Focaccia pizza med spekeskinke og mozarella

Focaccia pizza med spekeskinke og mozzarella

Ingredienser

6  porsjoner

Focaccia deig:

  • 500 g hvetemel
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 pk gjær (fersk eller tørr)
  • 3,5 dl vann
  • 1 ss honning
  • 2 ss nøytral olje
  • 2 ss nøytral olje som topping
  • 2 ts flaksalt

Pizzatopping:

  • 4 stk. frisk grønn asparges
  • 1 pk pinjekjerner (á 30 g)
  • 1 stk. mozzarella
  • 8 stk. grønne druer
  • ca. 100 g spekeskinke
  • 1 pk blandet babybladsalat (á 65 g)
  • ca. 100 g semitørkede tomater
  • 0,25 ts nykvernet pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 547 kcal
Fett 19 g
Protein 26 g
Karbohydrater 61 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

To herligheter - focaccia og pizza - slått sammen til en: Focaccia pizza! En saftig, tykk bunn toppet med spekeskinke, mozzarella, semitørkede tomater og masse godt!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

6  porsjoner

Focaccia deig:

  • 500 g hvetemel
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 pk gjær (fersk eller tørr)
  • 3,5 dl vann
  • 1 ss honning
  • 2 ss nøytral olje
  • 2 ss nøytral olje som topping
  • 2 ts flaksalt

Pizzatopping:

  • 4 stk. frisk grønn asparges
  • 1 pk pinjekjerner (á 30 g)
  • 1 stk. mozzarella
  • 8 stk. grønne druer
  • ca. 100 g spekeskinke
  • 1 pk blandet babybladsalat (á 65 g)
  • ca. 100 g semitørkede tomater
  • 0,25 ts nykvernet pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 547 kcal
Fett 19 g
Protein 26 g
Karbohydrater 61 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Når deigen eltes i kjøkkenmaskin vil temperaturen gradvis stige. Tidligere var det anbefalt å lunke væsken til 37 °C, men med tilstrekkelig elting vil temperaturen stige for mye og gjærcellene kan dø. Bruk derfor kald eller romtemperert væske. Hevingen kan noen ganger ta litt lengre tid, avhengig av deigtemperatur - men deigen vil også få en bedre smak.

Focaccia pizza med spekeskinke og mozarella

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB11 21.11.2024 19:22:21