Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Fondue

Fondue

Ingredienser

porsjoner

Til steking:

  • 1 l nøytral olje til steking
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Fondue bourguignonne, kjøttfondue, er deilig kosemat for familie eller gode venner, med mørt kjøtt, grønnsaker og spennende dipper. 

Denne oppskriften kan du bruke som en veileder på mengde og fremgangsmåte. Fler tips står under oppskriften.

 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Til steking:

  • 1 l nøytral olje til steking

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Dypp en tresleiv eller et trespyd ned i fonduegryten for å sjekke at oljen er varm nok. Bruser det rundt sleiva/pinnen er oljen varm nok.

Server gjerne med noen gode smakfulle sauser, en bolle salat, og salt og pepper.

Du kan selvfølgelig også bruke renskåret svinekjøtt eller lammekjøtt, eller kombinere flere typer kjøtt. 
 
Vi har valgt sjalottløk og asparges som grønnsaker, og serverer med en spennende yoghurtdipp og en enkel dipp av rømme og sriracha. En grønn salat er også godt til.
 
Andre gode tilbehør er sopp (f.eks. små aromasopp eller sjampinjong), biter av gulrot og andre rotgrønnsaker, neper, små, kokte poteter, sylteagurker og cherrytomater. Her er det bare fantasien og egen lyst og smak som setter grenser.
 
Fondue
 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Kommentarfeltet er stengt i sommerferien! Vi åpner igjen 5. august. GOD SOMMER!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9981, server:MP-PRD-WEB11 16.07.2024 08:37:55