Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Fransk lammegryte

Fransk lammegryte

Ingredienser

porsjoner
  • 1 kg fårikålkjøtt eller lammebog i skiver
  • 3 ss smør eller margarin til steking
  • 10 stk. sjalottløk
  • 2 båter hvitløk , finhakket
  • 2,5 dl rødvin
  • 1 boks hakkede tomater
  • 1 dl tomatpuré
  • 2 stk. gulrot
  • 1 ts tørket timian
  • 1 stk. laurbærblad
  • 0,5 l vann
  • 150 g hvite bønner (ferdig kokt)
  • evt. 1 ts sukker
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (3)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En varmende og deilig gryte smaker alltid godt på kalde dager. La lammekjøtt, en vinskvett og grønnsaker få kose seg på lav varme slik at smakene kan utvikle seg. Så enkelt, og så godt!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 1 kg fårikålkjøtt eller lammebog i skiver
  • 3 ss smør eller margarin til steking
  • 10 stk. sjalottløk
  • 2 båter hvitløk , finhakket
  • 2,5 dl rødvin
  • 1 boks hakkede tomater
  • 1 dl tomatpuré
  • 2 stk. gulrot
  • 1 ts tørket timian
  • 1 stk. laurbærblad
  • 0,5 l vann
  • 150 g hvite bønner (ferdig kokt)
  • evt. 1 ts sukker
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Bytt gjerne ut rødvin med hvitvin. Dette er en fin rett du kan lage om du har rester av lammestek. Kombiner gjerne med smakfulle pølser.

Du kan gjerne bruke fårikålkjøtt av får istedet for av lam. Beregn i så fall lengre koketid. Fårekjøtt trenger ca. 3 timers koketid.

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Vilde

    Likte denne veldig godt! Hadde ikke rødvin, så tok litt solbærsirup og balsamicoeddik for å få til syre og sødme. Synes det fungerte bra.

  • Andreas Ervig

    Denne oppskriften er ikke bra! Gryten er totalt smakløs og alt for bitter! Krevdes mye tilpassing for å få den spiselig!

    • Birgitte Brattebø

      Da lurer jeg på om det ikke er ingrediensene dine som har vært bitre og smakløse? Denne retten har blitt en favoritt hos oss. Vi bruker kjøtt fra lammelår, og lar det stå og putre i flere timer. Laubærbladene droppet vi, for vi fant dem ikke første gangen vi skulle lage retten, og har ikke savnet det i den. Vi bruker til gjengjeld adskillig mer timian enn det står i oppskriften (Smaker det til). I tillegg bruker vi hele oliven.

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

version:11.21.1.13651, server:MP-PRD-WEB14 12.04.2025 07:32:52 handleliste stengt