Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Fransk lammegryte

Fransk lammegryte

Ingredienser

porsjoner
  • 1 kg fårikålkjøtt eller lammebog i skiver
  • 3 ss smør eller margarin til steking
  • 10 stk. sjalottløk
  • 2 båter hvitløk , finhakket
  • 2,5 dl rødvin
  • 1 boks hakkede tomater
  • 1 dl tomatpuré
  • 2 stk. gulrot
  • 1 ts tørket timian
  • 1 stk. laurbærblad
  • 0,5 l vann
  • 150 g hvite bønner (ferdig kokt)
  • evt. 1 ts sukker
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En varmende og deilig gryte smaker alltid godt på kalde dager. La lammekjøtt, en vinskvett og grønnsaker få kose seg på lav varme slik at smakene kan utvikle seg. Så enkelt, og så godt!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 1 kg fårikålkjøtt eller lammebog i skiver
  • 3 ss smør eller margarin til steking
  • 10 stk. sjalottløk
  • 2 båter hvitløk , finhakket
  • 2,5 dl rødvin
  • 1 boks hakkede tomater
  • 1 dl tomatpuré
  • 2 stk. gulrot
  • 1 ts tørket timian
  • 1 stk. laurbærblad
  • 0,5 l vann
  • 150 g hvite bønner (ferdig kokt)
  • evt. 1 ts sukker

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Bytt gjerne ut rødvin med hvitvin. Dette er en fin rett du kan lage om du har rester av lammestek. Kombiner gjerne med smakfulle pølser.

Du kan gjerne bruke fårikålkjøtt av får istedet for av lam. Beregn i så fall lengre koketid. Fårekjøtt trenger ca. 3 timers koketid.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Kommentarfeltet er stengt i sommerferien! Vi åpner igjen 5. august. GOD SOMMER!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9981, server:MP-PRD-WEB15 16.07.2024 16:21:36