Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Fylt lammestek på 3 måter

Fylt lammestek på 3 måter

Ingredienser

6  porsjoner
  • 1,5 kg lammestek uten ben
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 båter hvitløk
  • 2 ss olivenolje
  • 1 stk. løk
  • 1 stk. gulrot

Fyll 1:

  • 1 stk. purre
  • 1 stk. gulrot
  • 1 bunt frisk kruspersille
  • 1 båt hvitløk

Fyll 2:

  • 1 bunt frisk kruspersille
  • 1 stk. løk
  • 1 båt hvitløk
  • 1 boks hermetisk sjampinjong i skiver
  • 1 dl knust kavring
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 1 ss olivenolje

Fyll 3:

  • 250 g kjøttdeig av lam
  • 0,5 stk. løk
  • 1 båt hvitløk
  • 1 stk. egg
  • 3 ss hakket frisk kruspersille
  • 2 ss knust kavring eller griljermel
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 698 kcal
Fett 42 g
Protein 62 g
Karbohydrater 16 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Lammestek kan fylles med mye godt! Her får du tre forslag til fyll - velg din favoritt...

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

6  porsjoner
  • 1,5 kg lammestek uten ben
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 båter hvitløk
  • 2 ss olivenolje
  • 1 stk. løk
  • 1 stk. gulrot

Fyll 1:

  • 1 stk. purre
  • 1 stk. gulrot
  • 1 bunt frisk kruspersille
  • 1 båt hvitløk

Fyll 2:

  • 1 bunt frisk kruspersille
  • 1 stk. løk
  • 1 båt hvitløk
  • 1 boks hermetisk sjampinjong i skiver
  • 1 dl knust kavring
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 1 ss olivenolje

Fyll 3:

  • 250 g kjøttdeig av lam
  • 0,5 stk. løk
  • 1 båt hvitløk
  • 1 stk. egg
  • 3 ss hakket frisk kruspersille
  • 2 ss knust kavring eller griljermel
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 698 kcal
Fett 42 g
Protein 62 g
Karbohydrater 16 g

Slik gjør du

Velg mellom fyll 1, 2 eller 3.

trinn du kan merke av

Server med for eksempel ovnsbakte poteter og grønnsakspanne av squash, tomat, løk, paprika, salt pepper og basilikum, stekt i olivenolje.

I denne oppskriften kan du gjerne bruke fårestek i stedet for lammestek. Du kan også tilberede saltet lammelår på samme måte, men da må du ikke salte vannet. 

 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Campaign sound cloud block Surring av fylt stek

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12109, server:MP-PRD-WEB12 14.11.2024 23:10:28