Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Fyrstekake

Fyrstekake

Ingredienser

16  porsjoner

Mørdeig:

  • 4 dl hvetemel
  • 150 g smør
  • 1,5 dl sukker
  • 0,5 ts bakepulver
  • 3 stk. eggeplomme
  • 0,5 ts vaniljesukker
  • finrevet skall av 0,5 stk. sitron
  • 0,5 stk. egg til pensling av kaken

Mandelmasse:

  • 250 g mandler
  • 200 g melis
  • 3 stk. eggehvite
  • ca. 2 ss hvitvin eller vann med litt romessens
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (7)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Fyrstekake er en saftig og god formkake som passer like godt til hverdagskaffen som til høytidelige anledninger. Bak gjerne flere kaker samtidig. Pakk kakene godt inn og legg i fryseren.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

16  porsjoner

Mørdeig:

  • 4 dl hvetemel
  • 150 g smør
  • 1,5 dl sukker
  • 0,5 ts bakepulver
  • 3 stk. eggeplomme
  • 0,5 ts vaniljesukker
  • finrevet skall av 0,5 stk. sitron
  • 0,5 stk. egg til pensling av kaken

Mandelmasse:

  • 250 g mandler
  • 200 g melis
  • 3 stk. eggehvite
  • ca. 2 ss hvitvin eller vann med litt romessens
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Oppbevar fyrstekaken i kjøleskapet i boks eller pakket i folie så den ikke tørker ut. Oppbevart riktig har kaken lang holdbarhet, og er like god etter en uke.

En klassisk fyrstekake er laget med bare mandler, men vil du eksperimentere litt, kan du bytte ut noe av mandlene med andre nøttetyper. Prøv for eksempel med litt pistasjenøtter - det gir nydelig smak og ser lekkert ut.

Fyrstekake

Vurder oppskriften

Podcast-episode: Sommerdessert på kort varsel

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.13980, server:MP-PRD-WEB11 25.04.2025 02:14:45 handleliste stengt