Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Glasert svinekam med fenikkel og koriander.

Glasert svinekam med fennikel og koriander

Ingredienser

porsjoner
  • 2 kg svinekam med ben
  • 0,5 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 2 dl vann eller hvitvin

Glaze:

  • 2 ss fennikelfrø
  • 2 ss korianderfrø
  • 0,5 ts hel pepper
  • 3 dl aprikossyltetøy
  • 4 ss rapsolje eller olivenolje

Grønnsaker:

  • 600 g potet
  • 2 stk. fennikel
  • 6 stk. gulrot
  • 500 g rosenkål
  • 6 stilker frisk timian
  • 2 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper
  • 4 ss nøytral olje
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Et stort stykke kjøtt på bordet er kjennetegn på en klassisk søndagsmiddag for mange. Svinekam med spennende krydder og sødme fra aprikos gir skikkelig helgefølelse!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 2 kg svinekam med ben
  • 0,5 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 2 dl vann eller hvitvin

Glaze:

  • 2 ss fennikelfrø
  • 2 ss korianderfrø
  • 0,5 ts hel pepper
  • 3 dl aprikossyltetøy
  • 4 ss rapsolje eller olivenolje

Grønnsaker:

  • 600 g potet
  • 2 stk. fennikel
  • 6 stk. gulrot
  • 500 g rosenkål
  • 6 stilker frisk timian
  • 2 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper
  • 4 ss nøytral olje
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Oppdeling røkt svinekam 1
Når du skal skjære kjøttet fra beinet kan det være lurt å holde godt i selve kjøttdelen. Bruk en skarp kniv og før den med lange snitt langs kambenet. Følg kambenet hele veien frem til du har løsnet kjøttet helt fra beinet.

           Server glasert svinekam med grønnsaker og saus.  

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Kai

    Røkt svinekam, sant?

    • Oda Christensen

      Hei Kai, Her er det brukt en vanlig rå kam. Med hilsen fra Oda, MatPrat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13485, server:MP-PRD-WEB11 14.03.2025 21:27:51 handleliste stengt