Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Sukkerbrød

Glutenfritt sukkerbrød for cøliakere

Ingredienser

24  porsjoner
  • 6 stk. egg
  • 3 dl sukker
  • 2 dl potetmel
  • 2 ts bakepulver
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (22)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Potetmel er helt glutenfritt, så et sukkerbrød bakt med potetmel er helt trygt å servere til en cøliaker.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

24  porsjoner
  • 6 stk. egg
  • 3 dl sukker
  • 2 dl potetmel
  • 2 ts bakepulver
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Kine Hallén

    Hei, kan man lage dette sukkerbrødet også som langpanne?

    • Marta Ravnsborg

      Hei, Kine! Ja, det kan du. Du kan doble mengden, eller justere eller størrelsen på formen du skal bruke. Hilsen Marta, MatPrat

  • Elin Lein Arna

    Den ble rå nesten hele veien inni, selv om den bestod stikktestene jeg gjorde. Stekte på 160 grader i over 50 minutter og endte opp med å måtte kaste kaka. Veldig skuffa! Tror den inneholdt for lite mel i forhold til andre oppskrifter jeg har på glutenfritt sukkerbrød med potetmel. Bruker vanligvis 1,5 dl potetmel til 3 egg og det blir perfekt, så dere burde øke melmengden noe ihvertfall.

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13485, server:MP-PRD-WEB14 15.03.2025 09:04:01 handleliste stengt