Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Gratinerte østers

Gratinert østers

Ingredienser

porsjoner
  • 12 stk. ferske østers
  • 100 g smør
  • 100 g loff
  • 4 ss finhakket frisk gressløk
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (4)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Friske østers er en eksklusiv delikatesse som man gjerne betaler godt for. Server gratinerte østers som en forrett, eller sammen med tilbehør som brød og salat for en fullverdig middag. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 12 stk. ferske østers
  • 100 g smør
  • 100 g loff
  • 4 ss finhakket frisk gressløk
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Den norske flatøstersen er en eksklusiv delikatesse som vokser langs kysten vår. Den er populær å sanke for hobbydykkere, men i ferd med å bli en sjeldenhet. De siste årene har stillehavsøstersen invadert store deler av norskekysten og er i ferd med å utkonkurrere både østers og blåskjell. De vokser helt oppe i strandkanten, og kan gjøre det vanskelig å bade fordi de er vonde å tråkke på.

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Thea Simonsen

    Hei! Ifht plukking av østers, er det trygt å plukke den langs kysten? Har plukket flere ganger etter blåskjellvarselet, men leste ett annet sted at man ikke kan følge det for plukking av stillehavsøsters. Mvh Thea

    • Marta Ravnsborg

      Hei, Thea! Så fint at du spør. Oppfordringen fra helsemyndighetene har blitt endret siden vi publiserte denne oppskriften, så her trengs det å gjøre noen justeringer i teksten. Du har rett i at Mattilsynet anbefaler at man ikke spiser selvplukkede stillehavsøsters, fordi de kan inneholde algegifter, miljøgifter eller virus. Jeg endrer teksten nå 😊 hilsen Marta, MatPrat

  • Kari Sør

    kan dette gratineres med ost også?

    • Cecilie Maske

      Hei, Kari! Ja du kan godt gratinere med ost. Jeg ville nok rett og slett ha blandet litt revet ost i gratineringsmassen over. Lykke til ! Hilsen Cecilie, MatPrat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13651, server:MP-PRD-WEB14 05.04.2025 08:40:54 handleliste stengt