Hopp til hovedinnhold
matprat logo
gravet reinsdyrfilet med rødløkskompott og soppkrem

Gravet reinsdyrfilet med rødløkskompott og soppkrem

Ingredienser

4  porsjoner

Gravet reinsdyrfilet:

Soppkrem:

  • 75 g sopp
  • 1 ss smør
  • 1 stk. sjalottløk
  • 1 ss finhakket bladpersille
  • 0,5 beger snøfrisk naturell (à 125 g)
  • 2 ss lettrømme

Rødløkskompott:

  • 1 stk. rødløk
  • 1 ss smør
  • 1 ss brunt sukker
  • 1 ts balsamicoeddik
  • 0,75 dl rødvin

Til servering:

  • 8 stk. rosenkål
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 257 kcal
Fett 13 g
Protein 17 g
Karbohydrater 13 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Gravet reinsdyrkjøtt passer utmerket som forrett, eller som innslag på tapasbordet. Gravingen gir en karakteristisk smak til kjøttet, og gjør det samtidig mørere.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

4  porsjoner

Gravet reinsdyrfilet:

Soppkrem:

  • 75 g sopp
  • 1 ss smør
  • 1 stk. sjalottløk
  • 1 ss finhakket bladpersille
  • 0,5 beger snøfrisk naturell (à 125 g)
  • 2 ss lettrømme

Rødløkskompott:

  • 1 stk. rødløk
  • 1 ss smør
  • 1 ss brunt sukker
  • 1 ts balsamicoeddik
  • 0,75 dl rødvin

Til servering:

  • 8 stk. rosenkål
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 257 kcal
Fett 13 g
Protein 17 g
Karbohydrater 13 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Gravet reinsdyrfilet med mandelpoteter 3a
Gravet reinsdyrfilet med mandelpoteter 3c

Smaksett eventuelt fileten med timian, einebær, aquavit eller konjakk.

Gravet reinsdyrfilet med mandelpoteter 3d
Gravet reinsdyrfilet med mandelpoteter 3e

Anrett gravet reinsdyrfilet i tynne skiver sammen med rødløkskompott, soppkrem og rosenkål. Pynt med timian, og server eventuelt med godt flatbrød.

Gravet reinsdyrfilet holder i 2-3 uker i kjøleskapet. Den kan også fryses, men kjøttet endrer da litt struktur.

gravet reinsdyrfilet med rødløkskompott og soppkrem

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12109, server:MP-PRD-WEB11 21.11.2024 07:21:12