Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Gravet skrei med sennepssaus

Gravet skrei med sitron- og sennepssaus

Ingredienser

porsjoner
  • ca. 600 g skreiloin skreifilet
  • 1,5 ss salt
  • 2 ss sukker
  • revet skall av 0,5 stk. sitron
  • 1 ts kvernet pepper
  • 1 potte frisk dill
  • 0,5 dl akevitt
  • 0,5 stk. grovt rugbrød

Sitron- og sennepssaus

  • 2 stk. eggeplomme
  • 1 ss sukker
  • revet skall og saft av 1 stk. sitron
  • 2 ss grov dijonsennep
  • 2 dl nøytral olje
  • 2 ss hakket frisk dill
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 324 kcal
Fett 25 g
Protein 15 g
Karbohydrater 7 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Skrei er en fantastisk råvare, og er super å bruke også i rå tilstand. Gravet skrei er perfekt som forrett eller som en av flere småretter på en buffet. Vi har brukt sitron, dill og akevitt som smakstinsetninger, og det er helt nydelig! 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • ca. 600 g skreiloin skreifilet
  • 1,5 ss salt
  • 2 ss sukker
  • revet skall av 0,5 stk. sitron
  • 1 ts kvernet pepper
  • 1 potte frisk dill
  • 0,5 dl akevitt
  • 0,5 stk. grovt rugbrød

Sitron- og sennepssaus

  • 2 stk. eggeplomme
  • 1 ss sukker
  • revet skall og saft av 1 stk. sitron
  • 2 ss grov dijonsennep
  • 2 dl nøytral olje
  • 2 ss hakket frisk dill
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 324 kcal
Fett 25 g
Protein 15 g
Karbohydrater 7 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Gravet skrei med sennepssaus

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Alt du trenger å vite om Bocuse d’Or Europa

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB15 26.11.2024 07:27:35