Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Gresk burger

Gresk burger

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g kjøttdeig av lam
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 0,5 dl vann
  • 2 ss margarin eller olje til steking

Tzatziki:

  • 1,5 stk. agurk
  • 0,5 ts salt
  • 3 dl gresk yoghurt
  • 2 båter hvitløk
  • 0,5 ts kvernet pepper

Tilbehør:

  • 16 stk. cherrytomat
  • 2 ss finhakket bladpersille eller timian
  • 8 blader hjertesalat
  • 4 ss tapenade
  • 4 stk. hamburgerbrød eller små focacciabrød
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 689 kcal
Fett 42 g
Protein 29 g
Karbohydrater 47 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En saftig burger av lammekjøtt med friske smaker fra Middelhavet. Bak gjerne focacciainspirerte hamburgerbrød og lag tapenade fra bunnen av, om du har ekstra god tid. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g kjøttdeig av lam
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 0,5 dl vann
  • 2 ss margarin eller olje til steking

Tzatziki:

  • 1,5 stk. agurk
  • 0,5 ts salt
  • 3 dl gresk yoghurt
  • 2 båter hvitløk
  • 0,5 ts kvernet pepper

Tilbehør:

  • 16 stk. cherrytomat
  • 2 ss finhakket bladpersille eller timian
  • 8 blader hjertesalat
  • 4 ss tapenade
  • 4 stk. hamburgerbrød eller små focacciabrød
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 689 kcal
Fett 42 g
Protein 29 g
Karbohydrater 47 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Du kan også bruke vanlig kjøttdeig.
Pensle gjerne burgerne med litt olje og legg dem på grillen. Da får du en ekstra god smak på burgerne.
Har du tid kan du lage hamburgerbrød av en focacciadeig, og toppe brødene med oliven, flaksalt og deilige urter.

Må hamburger gjennomstekes? Mattilsynet anbefaler at hamburgere av kjøttdeig skal gjennomstekes. Ved tilberedning av medium stekte hamburgere, blir ikke temperaturen nødvendigvis høy nok til å drepe potensielt skadelige bakterier. Varmebehandling til en kjernetemperatur på 70 °C vil være godt nok.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB12 23.11.2024 20:16:42