Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Fylt gresskarstek

Gresskar med vegetarfyll

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. flaskegresskar
  • 1 ss olivenolje

Ris- og grønnsaksfyll:

  • 2 stk. gulrot
  • 2 stilker stilkselleri (stangselleri)
  • 1 stk. løk
  • 2 båter hvitløk
  • 1 ss olivenolje
  • 2,5 dl fullkornris
  • 0,5 l grønnsakbuljong (utblandet)
  • 1,5 dl valnøttkjerner eller pecannøtter
  • 1,5 dl tørkede tranebær
  • 0,5 ts tørket timian
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Flaskegresskar fylt med ris- og grønnsaksfyll blir som en vegetarstek, og er kanskje julens lekreste rett. Dette er  utvilsomt en festrett for alle som velger vegetar.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. flaskegresskar
  • 1 ss olivenolje

Ris- og grønnsaksfyll:

  • 2 stk. gulrot
  • 2 stilker stilkselleri (stangselleri)
  • 1 stk. løk
  • 2 båter hvitløk
  • 1 ss olivenolje
  • 2,5 dl fullkornris
  • 0,5 l grønnsakbuljong (utblandet)
  • 1,5 dl valnøttkjerner eller pecannøtter
  • 1,5 dl tørkede tranebær
  • 0,5 ts tørket timian
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Baketiden er avhengig av størrelsen på gresskaret. Det bør ikke bake for lenge, da blir det for mykt. Husk det skal tilbake i stekeovnen en gang til.
Gresskaret kan forberedes i god tid fram til dette punktet. Pakk det stramt inn i folie og legg det i kjøleskap i opptil 3 dager før det skal serveres.

Server gjerne en frisk salat og din favorittsaus til gresskaret.

Fyllet i gresskaret kan varieres på mange måter ved endre urter, nøtter og grønnsaker. Pass på at fyllet ikke inneholder for mye fuktighet. Da vil det bli vanskelig å holde på fasongen.
Du kan også få et fyll med fastere konsistens ved å blande et egg eller to inn i rismassen.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Spis gresskar på Halloween

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Kommentarfeltet er stengt i sommerferien! Vi åpner igjen 5. august. GOD SOMMER!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9981, server:MP-PRD-WEB12 16.07.2024 15:59:46