Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Gresskarkake

Gresskarkake

Ingredienser

16  porsjoner
  • 4 stk. egg
  • 4 dl gresskarpuré
  • 1,5 dl nøytral nøytral olje
  • 400 g sukker
  • 225 g hvetemel
  • 1,5 ts bakepulver
  • 0,5 ts natron
  • 0,5 ts salt
  • 2 ts malt kanel
  • 0,5 ts malt ingefær
  • 0,25 ts malt nellik
  • 0,25 ts malt muskat

Salt karamell:

  • 180 g sukker
  • 130 g kremfløte
  • 150 g smør
  • 5 g flaksalt

Glasur og pynt:

  • 200 g romtemperert smør
  • 200 g melis
  • 125 g kremost naturell
  • 2 ss grovhakkede pecannøtter til pynt
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (4)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Høst er tid for gresskar! Og den allsidige grønnsaken kan brukes både til middag og bakst. Lag denne saftige 3-lags gresskarkaken med kremostglasur. Den slår garantert godt an på høsttakkefesten!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

16  porsjoner
  • 4 stk. egg
  • 4 dl gresskarpuré
  • 1,5 dl nøytral nøytral olje
  • 400 g sukker
  • 225 g hvetemel
  • 1,5 ts bakepulver
  • 0,5 ts natron
  • 0,5 ts salt
  • 2 ts malt kanel
  • 0,5 ts malt ingefær
  • 0,25 ts malt nellik
  • 0,25 ts malt muskat

Salt karamell:

  • 180 g sukker
  • 130 g kremfløte
  • 150 g smør
  • 5 g flaksalt

Glasur og pynt:

  • 200 g romtemperert smør
  • 200 g melis
  • 125 g kremost naturell
  • 2 ss grovhakkede pecannøtter til pynt
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Fortsatt sukkerklumper i blandingen? Sett kjelen tilbake på platen og kok opp blandingen til sukkeret er oppløst.
Bruker du ikke opp all karamellglasuren kan den også brukes som fyll i kaker, makroner eller som saus på litt deilig iskrem. Den holder seg godt i kjøleskapet, kan piskes opp slik at den blir luftig og fin, eller varmes opp igjen slik at den blir flytende og blank.
Har du ikke 3 like store springformer kan du steke kaken i omganger, eventuelt helle røren i en litt større form (24 diameter) og dele kakebunnen i 3 lag etter den er stekt.

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Maren Eure

    Hvordan lages gresskarpurré?

    • Cecilie Maske

      Hei, Maren! Her har du oppskriften på gresskarpuré: https://www.matprat.no/oppskrifter/gjester/gresskarpure/ Hilsen Cecilie, Matprat

  • Astrid Stene

    Hvor mange grader skal den stå på? :/

    • Ann-Christin Bru

      Hei Astrid! Den skal steke på 180 °C. Takk for at du spør. Jeg har nå satt det inn i fremgangsmåten også. Mvh. Ann-Christin, Matprat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

version:11.21.1.13858, server:MP-PRD-WEB13 16.04.2025 07:37:24 handleliste stengt