Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Gresskarpuré

Gresskarpuré

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. stort gresskar eller flere små
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 6600 kcal
Fett 30 g
Protein 120 g
Karbohydrater 1230 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (4)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Gresskarpuré kan brukes i røren til en gresskarkake, i pai, vaffel eller pannekakerøre, som basis til gresskarsuppe, eller som tilbehør til høstmiddagen. Puréen kan smaksettes etter hva den skal brukes til, både med søtt og salt. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. stort gresskar eller flere små
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 6600 kcal
Fett 30 g
Protein 120 g
Karbohydrater 1230 g

Slik gjør du

Metode nr. 1

trinn du kan merke av
Ta vare på gresskarfrøene, de kan du riste i panne eller stekeovn, og spise som hjemmelaget snacks, toppe salater eller pynte kaker med.
Gresskar inneholder ofte en del væske, så det er bedre å spe med litt mer vann etter hvert. Pass på så det ikke koker tørt.

 

Metode nr. 2

Frys gjerne ned puréen i oppveide porsjoner. Da har du puré klar til bruk gjennom høsten og vinteren.
Gresskarpureen kan smaksettes etter hva du skal bruke den til, både med søtt og salt. Litt honning, om du skal bruke den til noe søtt. Litt salt og pepper om det skal brukes til noe salt. Krydder som nellik, kanel eller ingefær er nydelig til gresskarpuré.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Spis gresskar på Halloween

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12109, server:MP-PRD-WEB14 21.11.2024 07:21:35