Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Gresskarpuré med chorizo

Gresskarpuré med chorizo

Ingredienser

porsjoner
  • 1,6 kg hokkaidogresskar
  • 300 g rå chorizopølse
  • 100 g smør
  • 1 ts salt
  • ca. 1 dl vann
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Denne herlige pureen av gresskar og chorizo er full av gode smake. Et perfekt tilbehør til mange ulike råvarer som svinekjøtt, storfe, lam og fisk. 

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 1,6 kg hokkaidogresskar
  • 300 g rå chorizopølse
  • 100 g smør
  • 1 ts salt
  • ca. 1 dl vann
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Ingrid Fosheim

    Hei! Er det mulig å bytte ut gresskar med søtpotet? Hvor mye søtpotet bør man i så fall bruke?

    • Cecilie Maske

      Hei, Ingrid! Ja, det går helt utmerket! Du kan bytte ut et gresskar med ca 1 kg søtpotet. Du kan også se på oppskriften under, på søtpotet og gulrotpuré, og bruke den som utgangspunkt. https://www.matprat.no/oppskrifter/familien/gulrot--og-sotpotetpure-med-kjottdeig/ Lykke til, hilsen Cecilie, MatPrat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13485, server:MP-PRD-WEB14 14.03.2025 09:57:06 handleliste stengt