Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Grillet blekksprut med speltsalat

Grillet blekksprut med speltsalat

Ingredienser

porsjoner
  • 1 kg blekksprutarmer
  • 0,5 dl olivenolje
  • 6 båter hvitløk
  • saften av 1 stk. sitron
  • 2 ss hakket bladpersille
  • 0,5 stk. sitron i båter
  • saft av 0,5 stk. sitron

Speltsalat:

  • 200 g hel spelt
  • 2 ts salt
  • 1 stk. rød chili
  • 4 ss bladpersille
  • 4 ss hakket frisk koriander
  • 1 ts røkt paprikapulver (kan sløyfes)
  • 1 stk. rødløk
  • 4 båter hvitløk
  • 2 ss smør
  • saften av 1 stk. lime
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min

Er du heldig og kommer over fersk blekksprut i fiskedisken, så grip sjansen og lag et herlig, spennende måltid. Grillet blekksprut tar litt tid å tilberede, men smaker fantastisk! Vi serverer den sammen med speltsalat og grillet sitron.

Tid
Over 60 min

Ingredienser

porsjoner
  • 1 kg blekksprutarmer
  • 0,5 dl olivenolje
  • 6 båter hvitløk
  • saften av 1 stk. sitron
  • 2 ss hakket bladpersille
  • 0,5 stk. sitron i båter
  • saft av 0,5 stk. sitron

Speltsalat:

  • 200 g hel spelt
  • 2 ts salt
  • 1 stk. rød chili
  • 4 ss bladpersille
  • 4 ss hakket frisk koriander
  • 1 ts røkt paprikapulver (kan sløyfes)
  • 1 stk. rødløk
  • 4 båter hvitløk
  • 2 ss smør
  • saften av 1 stk. lime
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server med godt brød og aïoli.

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.13651, server:MP-PRD-WEB14 07.04.2025 20:01:19 handleliste stengt