Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Grillet focaccia med spekeskinke

Grillet focaccia med spekeskinke

Ingredienser

porsjoner
  • 24 skiver spekeskinke
  • 100 g ruccula
  • 150 g manchego i skiver
  • 1 ts grovkvernet pepper
  • 2 ss olivenolje

Focaccia:

  • 20 g fersk gjær
  • 3,5 dl vann
  • 2 ts honning
  • 500 g hvetemel
  • 2 ss nøytral olje
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Å bake brød på grillen er overraskende enkelt. Fylt med god spekeskinke, manchego og ruccula smaker grillet focaccia himmelsk! 

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 24 skiver spekeskinke
  • 100 g ruccula
  • 150 g manchego i skiver
  • 1 ts grovkvernet pepper
  • 2 ss olivenolje

Focaccia:

  • 20 g fersk gjær
  • 3,5 dl vann
  • 2 ts honning
  • 500 g hvetemel
  • 2 ss nøytral olje
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Grillet focaccia med spekeskinke

Usikker på hvilken honning du skal velge? Vi heier på norske produsenter - velg norsk honning når du har mulighet. I tillegg finnes det utallige typer å velge i. Lær mer om honning og smak!

Ha olje i hendene når du klapper ut deigen. Pensle grillristen med litt olje, da er du sikker på at deigen ikke sitter fast.
Lar du osten smelte på brødet blir focacciaen ekstra smakfull.
Ha olje i hendene når du klapper ut deigen. Pensle grillristen med litt olje, da er du sikker på at deigen ikke sitter fast.

Anrett focacciabrød med spekeskinke, ruccula og manchego. Dryss over nykvernet pepper og olivenolje.

Lar du osten smelte på brødet blir focacciaen ekstra smakfull.

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.13858, server:MP-PRD-WEB11 17.04.2025 19:42:28 handleliste stengt