Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Grønn bønnesalat

Grønn bønnesalat

Ingredienser

porsjoner
  • 100 g aspargesbønner
  • 8 stk. frisk grønn asparges
  • 0,5 stk. brokkoli
  • 100 g edamamebønner (soyabønner) eller erter
  • 100 g babyspinat
  • 2 stk. hakket vårløk
  • 4 ss olivenolje
  • 1 ss sesamfrø

Dressing:

  • 2 ss tahini
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • saft og finrevet skall av 1 stk. sitron
  • 4 ss olivenolje
  • 2 ss rørsukker
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 333 kcal
Fett 28 g
Protein 9 g
Karbohydrater 5 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (1)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Server bønnesalaten som selvstendig rett sammen med brød, eller som tilbehør til stekt eller grillet kjøtt og fisk.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 100 g aspargesbønner
  • 8 stk. frisk grønn asparges
  • 0,5 stk. brokkoli
  • 100 g edamamebønner (soyabønner) eller erter
  • 100 g babyspinat
  • 2 stk. hakket vårløk
  • 4 ss olivenolje
  • 1 ss sesamfrø

Dressing:

  • 2 ss tahini
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • saft og finrevet skall av 1 stk. sitron
  • 4 ss olivenolje
  • 2 ss rørsukker
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 333 kcal
Fett 28 g
Protein 9 g
Karbohydrater 5 g

Slik gjør du

  1. Bland sammen ingrediensene til dressingen. Tilsett eventuelt litt vann for å justere konsistensen. Sett dressingen til side.
  2. Del lange aspargesbønner og asparges i to, og brokkoli i små buketter.
  3. Kok opp en liten kjele med lettsaltet vann og forvell aspargesbønner, asparges og brokkoli i 2 minutter. Hell av kokevannet og skyll dem i iskaldt vann.
  4. Kok opp nytt vann og kok edamamebønnene i 4 minutter. Skyll og avkjøl.
  5. Varm en liten stekepanne og rist sesamfrøene i pannen til de er gyllenbrune. Hell dem over på en tallerken.
  6. Vend alle ingrediensene til salaten forsiktig sammen i en vid bolle. Hell over dressingen. Og dryss over ristede sesamfrø. Server med en gang.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB15 21.11.2024 17:05:32