Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Grønnsakssuppe fra Toscana

Grønnsaksuppe fra Toscana

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. løk
  • 1 stk. gulrot
  • 1 stilk stilkselleri (stangselleri)
  • 5 ss olivenolje
  • 4 båter finhakket hvitløk
  • 1 boks hakkede hermetiske tomater
  • 1 boks hermetiske limabønner (butter beans)
  • 0,5 ts tørket rosmarin
  • 0,5 ts tørket timian
  • 0,5 ts tørket salvie
  • 1,5 l vann
  • 2 stk. grønnsakbuljong (terning)
  • 250 g grønnkål
  • 4 skiver brød
  • 1 stk. rødløk
  • 50 g parmesan
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ribollita er det italienske navnet på denne toscanske grønnsakssuppen, som tradisjonelt lages med daggammelt brød. Vi har lagt brødet på toppen isteden, og gratinert suppen med litt god ost.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. løk
  • 1 stk. gulrot
  • 1 stilk stilkselleri (stangselleri)
  • 5 ss olivenolje
  • 4 båter finhakket hvitløk
  • 1 boks hakkede hermetiske tomater
  • 1 boks hermetiske limabønner (butter beans)
  • 0,5 ts tørket rosmarin
  • 0,5 ts tørket timian
  • 0,5 ts tørket salvie
  • 1,5 l vann
  • 2 stk. grønnsakbuljong (terning)
  • 250 g grønnkål
  • 4 skiver brød
  • 1 stk. rødløk
  • 50 g parmesan

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Ønsker du å gjøre suppen vegansk, kan du bruke et vegetarisk alternativ for parmesan eller bare servere ristet brød ved siden av suppen.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Italienske favoritter

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Kommentarfeltet er stengt i sommerferien! Vi åpner igjen 5. august. GOD SOMMER!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9981, server:MP-PRD-WEB14 16.07.2024 10:53:15