Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Grønnsakssuppe fra Toscana

Grønnsaksuppe fra Toscana

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. løk
  • 1 stk. gulrot
  • 1 stilk stilkselleri (stangselleri)
  • 5 ss olivenolje
  • 4 båter finhakket hvitløk
  • 1 boks hakkede hermetiske tomater
  • 1 boks hermetiske limabønner (butter beans)
  • 0,5 ts tørket rosmarin
  • 0,5 ts tørket timian
  • 0,5 ts tørket salvie
  • 1,5 l vann
  • 2 stk. grønnsakbuljong (terning)
  • 250 g grønnkål
  • 4 skiver brød
  • 1 stk. rødløk
  • 50 g parmesan
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 397 kcal
Fett 18 g
Protein 16 g
Karbohydrater 37 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ribollita er det italienske navnet på denne toscanske grønnsakssuppen, som tradisjonelt lages med daggammelt brød. Vi har lagt brødet på toppen isteden, og gratinert suppen med litt god ost.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. løk
  • 1 stk. gulrot
  • 1 stilk stilkselleri (stangselleri)
  • 5 ss olivenolje
  • 4 båter finhakket hvitløk
  • 1 boks hakkede hermetiske tomater
  • 1 boks hermetiske limabønner (butter beans)
  • 0,5 ts tørket rosmarin
  • 0,5 ts tørket timian
  • 0,5 ts tørket salvie
  • 1,5 l vann
  • 2 stk. grønnsakbuljong (terning)
  • 250 g grønnkål
  • 4 skiver brød
  • 1 stk. rødløk
  • 50 g parmesan
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 397 kcal
Fett 18 g
Protein 16 g
Karbohydrater 37 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Ønsker du å gjøre suppen vegansk, kan du bruke et vegetarisk alternativ for parmesan eller bare servere ristet brød ved siden av suppen.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Italienske favoritter

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB13 22.11.2024 18:44:52