Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Gulrotkake med flerfaget ostekrem

Gulrotkake med flerfarget ostekrem

Ingredienser

16  porsjoner

Bunn:

  • 4 stk. egg
  • 3 dl sukker
  • 1,5 dl nøytral olje
  • 3 dl siktet hvetemel
  • 1 ts vaniljesukker
  • 2 ts natron
  • 1,5 ts malt kanel
  • 4 stk. middels stor revet gulrot
  • ca. 2 dråper gul konditorfarge
  • ca. 2 dråper oransje konditorfarge

Ostekrem:

  • 180 g smør
  • 450 g melis
  • 600 g kremost naturell
  • saft av 1 stk. lime
  • 2 ss finhakket frisk mynte
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (9)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

En saftig gulrotkake er alltid en favoritt både blant store og små. Pynt kaken med denne enkle teknikken og den vil garantert bli stjernen på kakebordet!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

16  porsjoner

Bunn:

  • 4 stk. egg
  • 3 dl sukker
  • 1,5 dl nøytral olje
  • 3 dl siktet hvetemel
  • 1 ts vaniljesukker
  • 2 ts natron
  • 1,5 ts malt kanel
  • 4 stk. middels stor revet gulrot
  • ca. 2 dråper gul konditorfarge
  • ca. 2 dråper oransje konditorfarge

Ostekrem:

  • 180 g smør
  • 450 g melis
  • 600 g kremost naturell
  • saft av 1 stk. lime
  • 2 ss finhakket frisk mynte
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Squashkake med pekannøtter 3b
Sjekk om kaken er ferdig stekt ved å stikke en trepinne i midten av kaken, er pinnen tørr er kaken ferdig.
Gulrotkake 3a
Gulrotkake 3b

Vi har også en saftig gulrotkake i langpanne med ostekrem som vi kan anbefale.

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Line Olsen

    Må si at jeg ble skuffet over denne oppskriften. Den hevet ikke i det hele tatt, den var nesten mindre enn når jeg satt den inn. Alt var gjort etter oppskrift og kakenålen var tørr. Jeg baker en del men dette må være blant de dårligste oppskriftene jeg har brukt,

    • Cecilie Maske

      Hei, Line! Det var leit å høre! Dette er én av våre gamle oppskrifter som nok må testes på prøvekjøkkenet vårt for å finne ut hva som er galt. Takk for innspill! Håper denne gulrotkakeoppskriften fungerer bedre! Hilsen Cecilie, Matprat https://www.matprat.no/oppskrifter/kos/gulrotkake-med-ostekrem/

  • helene ørstavik

    Kann jeg få denne oppskriften på kaken i langpanne

    • Anette Fjelleng Hansen

      Hei, Helene! Skal du lage denne kaken i langpanne, ville jeg doblet oppskriften. Et annet alternativ er; Vi har en annen gulrotkake som heter: Gulrotkake med ostekrem - den er lagd i en liten langpanne. Du kan for eksempel lage bunnen i langpanne etter oppskriften, så lager du ostekrem etter oppskriften over dersom du vil pynte kaken som på bildet (husk å lag dobbel oppskrift av kremen for å få nok). Lykke til med bakingen! Hilsen Anette, MatPrat.

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13485, server:MP-PRD-WEB15 14.03.2025 21:17:38 handleliste stengt