Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Helstekt ytrefilet av svin med plommesaus

Ytrefilet av svin med plommesaus

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g ytrefilet av svin
  • 1 ts revet sitronskall
  • 2 ts provencekrydder
  • 0,5 ts fennikelfrø
  • 1 ts salt
  • 1 ss nøytral olje
  • 2 ss smør til steking
  • 8 stk. plomme

Plommesaus:

  • 2 stk. sjalottløk i tynne skiver
  • 0,5 ss smør til steking
  • 2 båter revet hvitløk
  • 0,75 dl sukker
  • 0,5 dl rødvinseddik
  • 1 dl vann
  • 2 ss soyasaus
  • 0,5 ss gule sennepsfrø
  • 0,5 ts pepper
  • 0,5 ts rosépepper
  • 1 stk. laurbærblad

Marinerte aspargesbønner:

  • 400 g aspargesbønner
  • 1 stk. sjalottløk i tynne skiver
  • 1 ss olivenolje
  • 2 ss sitronsaft
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 504 kcal
Fett 17 g
Protein 52 g
Karbohydrater 33 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (8)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En syrlig og krydret plommesaus passer ypperlig til helstekt ytrefilet av svin. Servert med marinerte aspargesbønner er dette en enkel og lett rett du kan lage til dine gjester.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g ytrefilet av svin
  • 1 ts revet sitronskall
  • 2 ts provencekrydder
  • 0,5 ts fennikelfrø
  • 1 ts salt
  • 1 ss nøytral olje
  • 2 ss smør til steking
  • 8 stk. plomme

Plommesaus:

  • 2 stk. sjalottløk i tynne skiver
  • 0,5 ss smør til steking
  • 2 båter revet hvitløk
  • 0,75 dl sukker
  • 0,5 dl rødvinseddik
  • 1 dl vann
  • 2 ss soyasaus
  • 0,5 ss gule sennepsfrø
  • 0,5 ts pepper
  • 0,5 ts rosépepper
  • 1 stk. laurbærblad

Marinerte aspargesbønner:

  • 400 g aspargesbønner
  • 1 stk. sjalottløk i tynne skiver
  • 1 ss olivenolje
  • 2 ss sitronsaft
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 504 kcal
Fett 17 g
Protein 52 g
Karbohydrater 33 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Smak til med litt sukker om plommene er sure.

Server saftig ytrefilet av svin med marinerte aspargesbønner og syrlig plommesaus. Pynt gjerne med noen kvister rosmarin eller estragon.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12510, server:MP-PRD-WEB15 21.12.2024 17:00:35