Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Hasselbackpoteter

Hasselbackpoteter

Ingredienser

porsjoner
  • 12 stk. nypotet
  • 2 ss smør
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 1 ts paprikapulver
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 178 kcal
Fett 6 g
Protein 3 g
Karbohydrater 25 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (1)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Hasselbackpoteter er en smakfull og delikat måte å servere poteter på. Skjær potetene i tynne skiver nesten helt igjennom, strø på krydder og la de godgjøre seg i stekeovnen mens du lager resten av middagen. Supert tilbehør til alle typer stekt kjøtt.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 12 stk. nypotet
  • 2 ss smør
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 1 ts paprikapulver
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 178 kcal
Fett 6 g
Protein 3 g
Karbohydrater 25 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Legg et par grillspyd eller spisepinner på hver side av poteten. Skjær ned mot pinnene, og de vil stoppe kniven slik at du ikke skjærer helt gjennom.
For ekstra smak kan du legge revet ost på toppen når det er ca. 15 minutter igjen av steketiden. Du kan også toppe osten med knuste hasselnøttkjerner.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Potet du vil elske

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12109, server:MP-PRD-WEB11 21.11.2024 07:23:51