Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Helstekt flatbiff av rein med rotfruktrösti og tyttebær

Helstekt flatbiff av rein med rotfruktrösti og tyttebær

Ingredienser

4  porsjoner

Rotfruktrösti:

  • 2 stk. stor kokefast potet
  • 2 stk. persillerot
  • 1 ss finhakket bladpersille
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Tyttebærkrem:

  • 125 g snøfrisk naturell
  • 2 ss melk , eventuelt rømme
  • 1- 2 ss rørt tyttebær

Ovnsbakte grønnsaker:

  • 4 stk. persillerot
  • 120 g aspargesbønner
  • 2 ts olivenolje
  • 0,25 ts salt
  • 0,25 ts pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 437 kcal
Fett 21 g
Protein 38 g
Karbohydrater 19 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Flatbiff av rein er en mør og smakfull stykningsdel der kjøttet er nærmest krydret fra naturen sin side. Prøv den med bakte persillerøtter, rotfruktrösti og en fløyelsmyk tyttebærkrem. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

4  porsjoner

Rotfruktrösti:

  • 2 stk. stor kokefast potet
  • 2 stk. persillerot
  • 1 ss finhakket bladpersille
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Tyttebærkrem:

  • 125 g snøfrisk naturell
  • 2 ss melk , eventuelt rømme
  • 1- 2 ss rørt tyttebær

Ovnsbakte grønnsaker:

  • 4 stk. persillerot
  • 120 g aspargesbønner
  • 2 ts olivenolje
  • 0,25 ts salt
  • 0,25 ts pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 437 kcal
Fett 21 g
Protein 38 g
Karbohydrater 19 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Har du ingen passende ringer/former, kan du også steke röstien ferdig i en stekepanne.

 

Flatbiffen er lite stekt ved kjernetemperatur på 53-55 °C, medium stekt på 60 ºC, medium pluss ved 65-70 ºC og gjennomstekt på 76 ºC.

Server saftig flatbiff av rein i skiver med bakte persillerøtter, aspargesbønner, rotfruktrösti og tyttebærkrem.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB13 23.11.2024 16:34:20