Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Helstekt indrefilet

Helstekt indrefilet av storfe

Ingredienser

porsjoner

Saltbakte småpoteter:

  • 16 stk. småpoteter
  • 2 dl grovt salt
  • 1 ss nøytral olje

Tilbehør:

  • 400 g aromasopp
  • 350 g sjalottløk
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 1 ss grovhakket frisk timian
  • 2 ss smør til steking
  • 200 g aspargesbønner
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (17)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Indrefilet av storfe er perfekt til spesielle anledninger eller deilige helgemiddager. Med denne oppskriften får du veiledning til å tilberede kjøttet saftig og smakfullt, og så mørt at det smelter på tungen. Kombiner gjerne indrefileten med rødvinssaus for et ekstra løft – en garantert suksess rundt middagsbordet!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Saltbakte småpoteter:

  • 16 stk. småpoteter
  • 2 dl grovt salt
  • 1 ss nøytral olje

Tilbehør:

  • 400 g aromasopp
  • 350 g sjalottløk
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 1 ss grovhakket frisk timian
  • 2 ss smør til steking
  • 200 g aspargesbønner
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Helstekt indrefilet av storfe 3a
Helstekt indrefilet av storfe 3b
Helstekt indrefilet av storfe 3c
Helstekt indrefilet av storfe 3d

Er potetene store, kan du skru opp temperaturen til 175 °C mens kjøttet hviler.

Skjær kjøttet i fine skiver og legg det på fat sammen med løk, sopp og aspargesbønner. Server saltbakte poteter til.  

Til indrefilet av okse passer det også godt med en fyldig béarnaisesaus, en peppersaus eller en rødvinssaus.

Helstekt indrefilet

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.13485, server:MP-PRD-WEB15 19.03.2025 23:33:01 handleliste stengt