Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Helstekt indrefilet

Helstekt indrefilet av storfe

Ingredienser

porsjoner

Saltbakte småpoteter:

  • 16 stk. småpoteter
  • 2 dl grovt salt
  • 1 ss nøytral olje

Tilbehør:

  • 400 g aromasopp
  • 350 g sjalottløk
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 1 ss grovhakket frisk timian
  • 2 ss smør til steking
  • 200 g aspargesbønner
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (17)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Indrefilet av storfe er perfekt til spesielle anledninger eller deilige helgemiddager. Med denne oppskriften får du veiledning til å tilberede kjøttet saftig og smakfullt, og så mørt at det smelter på tungen. Kombiner gjerne indrefileten med rødvinssaus for et ekstra løft – en garantert suksess rundt middagsbordet!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Saltbakte småpoteter:

  • 16 stk. småpoteter
  • 2 dl grovt salt
  • 1 ss nøytral olje

Tilbehør:

  • 400 g aromasopp
  • 350 g sjalottløk
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 1 ss grovhakket frisk timian
  • 2 ss smør til steking
  • 200 g aspargesbønner
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Helstekt indrefilet av storfe 3a
Helstekt indrefilet av storfe 3b
Helstekt indrefilet av storfe 3c
Helstekt indrefilet av storfe 3d

Er potetene store, kan du skru opp temperaturen til 175 °C mens kjøttet hviler.

Server med saltbakte poteter.

Til indrefilet av okse passer det også godt med en fyldig béarnaisesaus, en peppersaus eller en rødvinssaus.

Helstekt indrefilet

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Grete Jørs

    Hei, skal servere helstekt indrefilet av okse på Nyttårsaften, men litt forvirret ang. steketid. står litt forskjellig her. Har 2 steker på ca. 2kg hver. og skal stekes i ovn(klimapluss) 130 gr. kjernetemp. 60grader, hvor lang tid tar det ca. ?

    • Cecilie Maske

      Hei, Grete! Hvor lenge filetene skal steke er avhengig av hvor godt/lenge du bruner dem, men beregn ca 25-30 minutter. Bruk digitalt steketermometer og stikk det inn i den tykkeste delen av fileten etter bruning. Om kjøttet når rett temperatur lenge før dere skal spise, så gjør det ingenting at det får hvile lenger enn det som er oppgitt. legg det på en skjærefjøl, dekk det med litt folie og legg et kjøkkenhåndkle over til dere skal spise. lykke til og godt nytt år! Hilsen Cecilie, Matprat

  • Tove Johnsen

    Hei hvordan steke flere indrefileer samtidig -kan jeg bruke varmluft og hvilken temp ? Vh Tove

    • Anette Fjelleng Hansen

      Hei, Tove! Det er ikke noe problem. Brun dem en etter en i en stekepanne. Legg dem i en stor ildfast form, alternativt legg aluminiumfolie i bunnen av en langpanne og legg filetene ved siden av hverandre i langpannen. Du kan fint steke på samme temperatur. Om du skal steke flere brett, kan du bruke varmluft. Sjekk kjernetemperaturen på den minste fileten først, og ta eventuelt ut en etter en filet etterhvert som de blir ferdige - dersom det er stor forskjell på størrelsen. Pakk filetene inn i aluminiumfolie så kan de ligge en god stund å hvile før du skjærer opp alt rett før servering. Lykke til! Hilsen Anette, Matprat

      • Tove Johnsen

        Tusen takk Anette dette var supert er 125grader ok?

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.15666, server:MP-PRD-WEB12 04.09.2025 02:38:14 handleliste stengt