Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Helstekt indrefilet med fløtegratinerte poteter og rødvinssaus

Helstekt indrefilet med fløtegratinerte poteter

Ingredienser

porsjoner

Fløtegratinerte poteter:

  • 4 dl kremfløte eller matfløte
  • 1 båt hvitløk
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • ca. 1 kg potet
  • 2 dl revet ost
  • 1 ss smør

Rødvinssaus:

  • 1 stk. sjalottløk
  • 1 ss nøytral olje
  • 2,5 dl rødvin
  • 2,5 dl oksekraft
  • 50 g usaltet smør
  • 0,25 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Tilbehør:

  • 400 g sopp
  • 350 g sjalottløk
  • 2 ss smør
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 1 ss finhakket frisk timian
  • 200 g aspargesbønner
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1308 kcal
Fett 90 g
Protein 71 g
Karbohydrater 37 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Helstekt indrefilet av storfe gir så mørt og saftig kjøtt at det nesten smelter i munnen. Sammen med fløtegratinerte poteter, rik rødvinssaus og smørstekte grønnsaker. Enkel å lykkes med når du har mange gjester til bords!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Fløtegratinerte poteter:

  • 4 dl kremfløte eller matfløte
  • 1 båt hvitløk
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • ca. 1 kg potet
  • 2 dl revet ost
  • 1 ss smør

Rødvinssaus:

  • 1 stk. sjalottløk
  • 1 ss nøytral olje
  • 2,5 dl rødvin
  • 2,5 dl oksekraft
  • 50 g usaltet smør
  • 0,25 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Tilbehør:

  • 400 g sopp
  • 350 g sjalottløk
  • 2 ss smør
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 1 ss finhakket frisk timian
  • 200 g aspargesbønner
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1308 kcal
Fett 90 g
Protein 71 g
Karbohydrater 37 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Du kan også koke potetskivene i fløten før du setter disse i ovnen. Da trenger de mindre tid i ovnen og du kan lettere smake til blandingen før du setter den i ovnen.

Skjær indrefilet i jevne store skiver, og server sammen med fløtegratinerte poteter, smørstekte grønnsaker og rødvinssaus. 

Helstekt indrefilet med fløtegratinerte poteter og rødvinssaus

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12510, server:MP-PRD-WEB12 26.12.2024 11:46:12