Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Helstekt kalkun  - alternativ 1

Helstekt kalkun

Ingredienser

8  porsjoner
  • 1 stk. kalkun, ca. 5 kg (beregn ca. 500 g pr. porsjon)
  • 100 g smør til pensling
  • 1,5 ts salt
  • 1,5 ts pepper
  • 3 dl vann
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (7)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Helstekt kalkun er et vakkert og imponerende syn på matbordet. Følger du denne oppskriften vil du garantert oppnå et smakfullt og saftig resultat.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

8  porsjoner
  • 1 stk. kalkun, ca. 5 kg (beregn ca. 500 g pr. porsjon)
  • 100 g smør til pensling
  • 1,5 ts salt
  • 1,5 ts pepper
  • 3 dl vann
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

Helstekt-kalkun-4881-21Du trenger: kalkun, smør, salt, pepper og hyssing.

Tin kalkunen i kjøleskap eller et annet kjølig sted i to-tre døgn.
trinn du kan merke av
Helstekt-kalkun-4881-21
Helstekt-kalkun-4881-21
Helstekt-kalkun-4881-21
Helstekt-kalkun-4881-21
Helstekt-kalkun-4881-21

Helstekt-kalkun-4881-21


Kalkunen er klar til servering. Pynt fatet med for eksempel stekte appelsinskiver. Server kalkunen med grønnsaker, kokte poteter og en fyldig og god fløtesaus.

Vurder oppskriften

Podcast-episode: Saftig kalkun til festen

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.13651, server:MP-PRD-WEB14 07.04.2025 10:56:57 handleliste stengt