Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Helstekt kylling med byggrynssalat

Helstekt kylling med byggrynsalat

Ingredienser

6  porsjoner
  • 1 stk. kylling (ca. 1500 g)
  • 1 stk. løk
  • 6 båter hvitløk
  • 2 ss smør
  • 2 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper
  • 0,5 ts paprikapulver

Varm byggrynsalat:

  • 1 stk. løk
  • 2 båter hvitløk
  • 1 ss nøytral olje
  • 300 g byggryn (perlebygg)
  • 6 dl grønnsak- eller kyllingbuljong (utblandet)
  • 500 g gresskar , ev. søtpotet
  • 200 g frisk spinat
  • revet skall og saft av 1 stk. sitron
  • 1 ss olivenolje
  • 150 g fetaost
  • 100 g hakkede pistasjnøtter
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En stor helstekt kylling er perfekt til både en helt spesiell hverdag eller en liten, enkel fest. Kyllingen blir ekstra saftig og smakfull om du pensler den med smør i løpet av steketiden. Vi serverer en deilig, varm byggrynssalat til.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

6  porsjoner
  • 1 stk. kylling (ca. 1500 g)
  • 1 stk. løk
  • 6 båter hvitløk
  • 2 ss smør
  • 2 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper
  • 0,5 ts paprikapulver

Varm byggrynsalat:

  • 1 stk. løk
  • 2 båter hvitløk
  • 1 ss nøytral olje
  • 300 g byggryn (perlebygg)
  • 6 dl grønnsak- eller kyllingbuljong (utblandet)
  • 500 g gresskar , ev. søtpotet
  • 200 g frisk spinat
  • revet skall og saft av 1 stk. sitron
  • 1 ss olivenolje
  • 150 g fetaost
  • 100 g hakkede pistasjnøtter
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.13485, server:MP-PRD-WEB11 16.03.2025 09:52:35 handleliste stengt