Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Helstekt kylling med eple, kål og svisker

Helstekt kylling med epler og svisker

Ingredienser

6  porsjoner
  • 1 stk. kylling (ca. 1500 g)
  • 1 stk. løk
  • 3 stk. eple
  • 100 g smør
  • 2 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper
  • 0,5 ts paprikapulver
  • 3 dl hvitvin
  • 200 g rosenkål
  • 1 pose svisker
  • 2 ss hakket bladpersille eller andre urter
  • 0,5 stk. granateple
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 699 kcal
Fett 39 g
Protein 49 g
Karbohydrater 28 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Er en hel kalkun for mye for det llle selskapet du skal ha? Gi kyllingen samme behandling som kalkunen, og bli belønnet med en gyllen, saftig og lekker fugl som godt kan trone midt på bordet.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

6  porsjoner
  • 1 stk. kylling (ca. 1500 g)
  • 1 stk. løk
  • 3 stk. eple
  • 100 g smør
  • 2 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper
  • 0,5 ts paprikapulver
  • 3 dl hvitvin
  • 200 g rosenkål
  • 1 pose svisker
  • 2 ss hakket bladpersille eller andre urter
  • 0,5 stk. granateple
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 699 kcal
Fett 39 g
Protein 49 g
Karbohydrater 28 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Legg epler, rosenkål og svisker rundt kyllingen og dryss over granatpelekjerner. Server gjerne med kokte poteter eller en god potetmos

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode:

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB14 21.11.2024 14:41:50