Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Helstekt kylling med urter og mascarpone

Helstekt kylling med urter og mascarpone

Ingredienser

4  porsjoner
  • 1 stk. kylling (ca. 1200 g)
  • 2 ss olivenolje
  • 0,5 stk. sitron
  • 1 stk. løk i båter

Fyll:

  • 4 ss mascarponeost eller kremost naturell
  • 3 båter hakket hvitløk
  • 1 ss hakket frisk rosmarin
  • 1 ss hakket frisk kruspersille
  • 0,5 ss hakket frisk timian

Poteter og jordskokker:

  • 500 g potet
  • 500 g jordskokk
  • 0,5 stk. sitron
  • 2 båter hvitløk
  • 4 stilker frisk timian
  • 3 ss olivenolje

Smørdampede vårgrønnsaker:

  • 0,5 bunt frisk grønn asparges
  • 1 bunt vårløk
  • 50 g sukkererter
  • 50 g baby gulrot
  • 1 stk. gul paprika
  • 1 bunt reddik
  • 1 ss smør
  • 2 ss vann
  • 0,5 ss sukker

Appelsin- og løksalat:

  • 4 stk. appelsin
  • 1 stk. rødløk
  • 0,5 potte frisk koriander

Dressing:

  • 1 ss sukker
  • 1 ss dijonsennep
  • 2 ss hvitvinseddik
  • ca. 4 ss olivenolje
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1323 kcal
Fett 69 g
Protein 70 g
Karbohydrater 95 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Denne helstekte kyllingen fylt med mascarpone og urter kan du trygt servere gjestene. Vi har dessuten mye godt tilbehør å foreslå til serveringen.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

4  porsjoner
  • 1 stk. kylling (ca. 1200 g)
  • 2 ss olivenolje
  • 0,5 stk. sitron
  • 1 stk. løk i båter

Fyll:

  • 4 ss mascarponeost eller kremost naturell
  • 3 båter hakket hvitløk
  • 1 ss hakket frisk rosmarin
  • 1 ss hakket frisk kruspersille
  • 0,5 ss hakket frisk timian

Poteter og jordskokker:

  • 500 g potet
  • 500 g jordskokk
  • 0,5 stk. sitron
  • 2 båter hvitløk
  • 4 stilker frisk timian
  • 3 ss olivenolje

Smørdampede vårgrønnsaker:

  • 0,5 bunt frisk grønn asparges
  • 1 bunt vårløk
  • 50 g sukkererter
  • 50 g baby gulrot
  • 1 stk. gul paprika
  • 1 bunt reddik
  • 1 ss smør
  • 2 ss vann
  • 0,5 ss sukker

Appelsin- og løksalat:

  • 4 stk. appelsin
  • 1 stk. rødløk
  • 0,5 potte frisk koriander

Dressing:

  • 1 ss sukker
  • 1 ss dijonsennep
  • 2 ss hvitvinseddik
  • ca. 4 ss olivenolje
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1323 kcal
Fett 69 g
Protein 70 g
Karbohydrater 95 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Legg kyllingen tilbake i formen og server med smørdampede vårgrønnsaker og appelsin- og løksalat.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode:

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:11.21.1.12510, server:MP-PRD-WEB11 22.12.2024 10:35:03