Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Helstekt kylling på grønnsakseng

Helstekt kylling på grønnsakseng

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. kylling (ca. 1500 g)
  • 4 ss smør
  • finrevet skall av 1 stk. vasket sitron
  • 4 ss hakket frisk rosmarin
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper

Grønnsakseng:

  • 3 stk. gulrot
  • 0,5 stk. sellerirot
  • 2 stk. fennikel
  • 2 stk. rødløk
  • 10 stk. nypotet mandelpotet eller amadinepotet
  • 4 båter hvitløk
  • 2 ss frisk timian
  • 50 g sorte oliven
  • 2 ss honning
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 995 kcal
Fett 55 g
Protein 76 g
Karbohydrater 41 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (16)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Hva med å servere en helstekt kylling på grønnsakseng neste gang du har gjester? 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. kylling (ca. 1500 g)
  • 4 ss smør
  • finrevet skall av 1 stk. vasket sitron
  • 4 ss hakket frisk rosmarin
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper

Grønnsakseng:

  • 3 stk. gulrot
  • 0,5 stk. sellerirot
  • 2 stk. fennikel
  • 2 stk. rødløk
  • 10 stk. nypotet mandelpotet eller amadinepotet
  • 4 båter hvitløk
  • 2 ss frisk timian
  • 50 g sorte oliven
  • 2 ss honning
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 995 kcal
Fett 55 g
Protein 76 g
Karbohydrater 41 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Bind sammen endene på kyllinglårene om det ikke er gjort. Resultatet blir en jevnere stekt kylling som ser penere ut ved servering.

Bruk gjerne steketermometer. Stikk termometeret  i den tykkeste delen av kyllingbrystet, se til at det ikke hviler mot bein. Kyllingen er ferdig stekt når termometeret viser 68 °C.

Usikker på hvilken honning du skal velge? Vi heier på norske produsenter - velg norsk honning når du har mulighet. I tillegg finnes det utallige typer å velge i. Lær mer om honning og smak!

Helstekt kylling på grønnsakseng

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode:

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB12 26.11.2024 12:59:24